Prečo je čalúnený nábytok súčasným dizajnovým prvkom

Prečo je čalúnený nábytok súčasným dizajnovým prvkom

Čalúnený nábytok sa hodí do každej obytnej miestnosti v dome – či už ide o kuchyňu, obývačku, pracovňu, spálňu alebo detskú izbu. Prispieva k vyššiemu komfortu, relaxácii a v prípade postelí či pohoviek aj ku kvalitnejšiemu a pohodlnejšiemu spánku. Obrovskou výhodou je, že čalúnený nábytok si môžete zladiť s ostatným interiérovým vybavením, keďže dnes na trhu dostať obrovské množstvo nielen materiálových prevedení, ale aj ich farebných variantov.

Čalúnený nábytok zdôrazní charakter a estetickosť

Čalúnený nábytok možno považovať za univerzálny. Bez ohľadu na to, či si ho vyberiete vo forme kompletnej súpravy alebo ako jednotlivé kusy, tak máte istotu, že každej miestnosti dodá jedinečný charakter a atraktívny vzhľad. Je vítané, že čalúnený nábytok ponúka rozmanité vzorové varianty. Ak sa obávate nepríjemností v podobe záhybov, žmolkov či rýchleho opotrebenia poťahovaného materiálu, tak majte na pamäti jedno – vždy zverte svoj čalúnený nábytok skúsenej profesionálnej firme. Tá vám nielen poradí s výberom kvalitných materiálov, ale ručí aj za precízne spracovanie s dôrazom na pohodlné užívanie a dlhú životnosť. Nezanedbateľnými faktormi pre čalúnený nábytok je aj dotyková príjemnosť, reprezentatívny vzhľad, oteruvzdornosť a zachovanie farebnej stálosti. Taktiež je všeobecné známe, že čalúnený nábytok prispieva k zútulneniu priestoru a dokáže vytvoriť pohodovú a harmonickú atmosféru.

Čalúnený nábytok a jeho výber

Čalúnený nábytok nemá byť len na pohľad krásny, ale aj kvalitný a funkčný. Preto dbajte na jeho starostlivý a dobre premyslený výber s ohľadom na tri faktory – rozumná cena, prijateľné rozmery (musí sa vmestiť do izby a byť primerane veľký, určite nie zapĺňať celý priestor) a dizajnovosť. Čalúnený nábytok voľte s dôrazom na atraktívny interiérový dizajn danej miestnosti tak, aby zároveň spĺňal váš vkus. Dnes sa obzvlášť dáva do popredia aj kritérium bezpečnosti a ekologickosti, t. j. použitia materiálov šetrných k životnému prostrediu. Nemenej zdôrazňovaná a mimoriadne žiadaná je jednoduchá údržba. Dominuje koža ako vo všeobecnosti ľahko čistiteľný materiál a vodoodolné špeciálne látkové textílie, ktoré neprepúšťajú vodu. Disponujú totiž špeciálnou vrstvou, ktorá odpudzuje akékoľvek tekutiny či inú špinu, napríklad padnuté jedlo a pod. V prípade zašpinenia stačí, ak vodu či škvrnu od pokrmu jednoducho utriete handrou, bez extrémneho čistenia čalúnenia.

Firma Čalúnnictvo Bigari vyrába čalúnený nábytok na mieru. Zaoberáme sa aj prečalúnením či výrobou boxov a iného typu čalúnenia do reštaurácií, hotelov či klubov. Garantujeme precíznu prácu, detailné remeselné vypracovanie, prvotriedne materiály a odborné poradenstvo.


Lachova 1609 /32 85103 Bratislava V
tel.: +421905204122

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888