Výber dokonalej postele pre váš komfortný spánok

Výber dokonalej postele pre váš komfortný spánok

Oddych a načerpanie nových síl a energie sú úlohami každej dobrej postele. Ak podceníte jej výber, môžete očakávať následky ako nespavosť či bolesti chrbtice. Dôležitým aspektom je aj umiestnenie postele. Odporúčaná je izba, ktorá je v porovnaní s ostatnými trošku chladnejšia. Pri situovaní postele majte na mysli, že by nemala byť priamo pod oknom (riskujete prievan) a ani pri radiátore (v zime vás bude zbytočne prehrievať).

Šírka, dĺžka a výška postele

Odporúčané rozmery postele sú nasledovné – štandardná šírka manželskej postele je 160 cm. Ak to rozmery izby umožnia, rozhodne siahnite po šírke postele 180 cm. Veď prečo by ste sa dvaja zbytočne tlačili na posteli, keď si môžete užívať komfort a voľný priestor pri otáčaní sa či naťahovaní svalov po rannom prebudení? Čo sa týka dĺžky postele, tá by sa mala odvíjať od vašej výšky, ku ktorej prirátajte aspoň 20 cm. Nikto predsa nechce, aby mu z postele trčala hlava či nohy. Nie je to len nepríjemné, ale i nezdravé. Dôležitým kritériom je aj výška postele. Závisí od vašich individuálnych preferencií a výšky matraca. Odporúčaná je výška 50 – 65 cm, príp. viac. Vyššie postele obľubujú mladší, ale obzvlášť starší, a to z dôvodu pohodlnejšieho večerného líhania a raného vstávania. Nemusíte totiž zapájať až tak veľa svalov a navyše si šetríte chrbticu aj kĺby. Výška postele by mala byť minimálne 25 cm, ktoré predstavujú hygienické minimum, majúce na zreteli najmä prúdenie vzduchu a prach, ktorý sa víri po zemi.

Čo si všímať pri kúpe postele?

Posteľ musí byť kvalitná – to znamená pevná, nevŕzgajúca, stabilná, odolná voči poškodeniam a s dobre upevnenými spojmi. V žiadnom prípade sa postele nemajú nakláňať na jednu stranu. Komfortné postele sú v dokonalej rovnováhe. Ak sú postele vybavené roštom, dbajte na jeho pevné ukotvenie o základný obvodový rám. Inak sa rošt časom začne posúvať, čo vedie k prehýbaniu a nedostatočnému pruženiu matraca, a teda aj k jeho rýchlejšiemu znehodnoteniu. Samozrejme, že to negatívne vplýva i na spánok. Praktickým doplnkom postele je úložný priestor, obzvlášť v menších bytoch či rodinných domoch s viacerými členmi, kde sa cení každé voľné miesto nazvyš. Za najkvalitnejšie postele možno považovať postele z masívu. Drevené postele sú nadčasové, kovové postele vnesú do izby nádych minimalizmu aj industriálneho štýlu, čalúnené postele s mohutným čelom sa stanú dominantou celej spálne.

Vyspite sa kráľovsky vďaka posteliam od Ricointeriér. Vašu spálňu zariadime do najmenších detailov, a to vrátane skríň, matracov, roštov, komod, nočných stolíkov, svietidiel a podobne. Navštívte náš e-shop alebo sa zastavte v predajni v Topoľčanoch.


Pod Kalváriou 4228 95501 Topoľčany
tel.: +421948480093

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888