Sedacie súpravy – aké typy poznáme a ktorá je najlepšia?

Sedacie súpravy – aké typy poznáme a ktorá je najlepšia?

Sedacie súpravy sú základným prvkom každého domova Na sedacej súpravy trávime čas s ostatnými členmi domácnosti, s návštevami, rodinou či v rámci oddychu. Výber tej správnej sedacej súpravy je preto jedno z najdôležitejších rozhodnutí pri zariaďovaní vášho domu či bytu. Prečítajte si, aké typy sedacích súprav existujú a ktorý typ je pre vás tej najvhodnejší.

Faktory ovplyvňujúce výber sedacej súpravy

V súčasnosti nájdete sedacie súpravy rôznych tvarov a prevedení. Vybrať tú správnu by preto nemal byť problém. Pri výbere správnej sedacej súpravy je dôležité zohľadniť viacero faktorov. Najdôležitejším z nich je spôsob využitia sedacej súpravy. Hľadáte sedaciu súpravu na jednoduché relaxovanie, príležitostné prespávanie známych alebo praktické sedenie s úložným priestorom? To sú otázky, ktoré by ste si pri výbere sedacej súpravy rozhodne mali položiť.

Zásadná je tiež plocha, resp. priestor, ktorý máte na sedaciu súpravu k dispozícií. Najmä viacdielne sedacie súpravy totiž nie len zaberú veľa priestoru, ale taktiež opticky zmenšujú priestor. Naopak menšie sedačky, ktoré bývajú často doplnené kreslami a taburetkami vo veľkom priestore opticky zaniknú. Nemenej dôležité faktory sú tiež dizajnové prevedenia, farba, materiál a samozrejme cena. Najdôležitejšie však je, aby ste sa cítili na vašej sedačke pohodlne a príjemne.

Účkové a Lkové sedacie súpravy

Do veľkých priestorov sa ideálne hodia „Účkové“ alebo „Lkové“ sedacie súpravy. Už podľa názvu je jasné, že tento typ sedacích súprav má rozloženie v tvare písmen L a U. Takéto sedacie súpravy sú priestranné a poskytujú dokonalý komfort viacčlenným rodinám i hosťom na návštevách a rodinných oslavách. Podmienkou však je mať väčší priestor. Sedacie súpravy v tvare L alebo U poskytujú priestor na klasické sedenie aj pohodlné ležanie.

Rozkladacie sedačky a gauče

Rozkladacie sedacie súpravy sú taktiež populárnou voľbou mnohých domácností. Najmä ak vlastníte jednoizbový byt či garsónku, rozkladacia sedacia súprava vám ponúka riešenie obývačky i spálne v jednom. Dôležité je v tomto prípade zohľadniť šírku a dĺžku ložnej plochy tak, aby ste zabezpečili v prípade rozloženia pohodlný spánok sebe alebo návšteve. Pre dospelého človeka je ideálna šírka lôžka aspoň 80 centimetrov.

Sedačky s úložným priestorom

Ak ste praktický typ človeka, určite oceníte sedacie súpravy, ktoré disponujú úložným priestorom. Sedacie súpravy s úložným priestorom často ponúkajú možnosť uskladnenia najmä sezónneho oblečenia, málo používaných vecí v domácnosti či náhradným paplónov. Sedacie súpravy bývajú často „Lkového“ či „Účkového“ tvaru, takže ak vlastníte veľkú obývačku a zároveň potrebujete dostatok úložného priestoru, tento typ sedacích súprav môže byť pre vás ideálnou voľbou.

SlovSofa so sídlom v Prievidzi vám ponúka kvalitné sedačky a sedacie súpravy od slovenského výrobcu. Naše sedačky si môžete obzrieť v našej predajni v meste Prievidza, alebo na našej webovej stránke. K dispozícií je vám i farebný vzorkovník a široký sortiment kresiel a taburetiek. V prípade záujmu nás neváhajte kontaktovať.

Sládkovičova 52 97201 Bojnice
tel.: +421905340670

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888