Čo zvážiť pri výbere tej správnej sedačky do vašej obývačky

Čo zvážiť pri výbere tej správnej sedačky do vašej obývačky

Výber správnej sedačky tak, aby spĺňala vaše požiadavky nie je vôbec ľahká úloha. Pri výbere je potrebné totiž zvažovať viaceré faktory, ako napríklad dizajnové prevedenie, cena, materiál či rozloženie. Výber samozrejme sťažuje aj obrovské množstvo modelov sedačiek, ktoré sú momentálne dostupné na trhu. Ako teda postupovať pri správnom výbere sedačky?

Sedačky sú dominantou každého interiéru

Každá návšteva si zaručene ako prvé všimne práve sedačku. Sedačky vďaka svojim rozmerom bývajú dominantným prvkom každej obývačky. Sedačky sú vizuálne nosným prvkom, čo znamená, že vo veľkej miere ovplyvňujú celkový vizuálny štýl priestoru. Práve preto by ste nemali podceniť správny výber sedačky a vytvoriť tak jednotný a vzájomne ladiaci vizuálny štýl. Pri výbere dbajte i na pohodlie, správne rozmery a praktický materiál.

Typ a tvar sedačky

Dnes už naozaj zoženiete takmer akýkoľvek typ a tvar sedačky. Klasický gauč doplnený napríklad kreslami ponúka základné pozdĺžne sedenie. Tento typ sedačky je vhodný najmä do menšieho priestoru, keďže nezaberá priveľa miesta. Ak však disponujete veľkou obývacou miestnosťou, dobrou voľbou pre vás môže byť rohová sedacia súprava. Tieto sedačky sú priestranné a pohodlné, čo ponúka komfort hlavne viacčlennej rodine. Rohové sedačky môžete umiestniť do preferovaného rohu ale i do stredu miestnosti.

Okrem rohových sedačiek môžete siahnuť aj po sedačkách v tvare „U“, ktoré ponúkajú ešte viac miesta i komfortu. Najmä praktickí ľudia ocenia sedacie súpravy, ktoré disponujú úložným priestorom, prípade extra miestom na nocľah pre známeho. Úložný priestor je zase možné využiť na rôzne sezónne oblečenie či iné veci, čo oceníte najmä vtedy, ak vlastníte menšie priestory.

Rozmery a materiál sedačky

Sedačky vyberajte najmä podľa vašich priestorových možností a samotných rozmerov sedačky. Dôkladne zmerajte priestory, ktoré máte na sedačku vyčlenené. Pri výbere je dôležitá i správna výška sedačky, ktorá sa mala rovnať zlatej strednej ceste. Dbajte na to, aby vstávanie zo sedačky nebolo namáhavé. Zároveň by ste však mali dočiahnuť nohami na zem. V prípade, ak zvažujete kúpu sedačky aj s kreslami a stále vám zostáva trochu priestoru navyše, výbornou a pohodlnou voľbou sú taburetky, ktoré nádherne oživia priestor a doprajú vám vytúžený komfort po práci.

Nemenej dôležitým faktorom pri výbere sedačky je materiál, z ktorého je sedačka zhotovená. Najlepšie je, ak si materiál i samotné sedačky vyskúšate priamo v predajni. Sadnite si a rukou sedačku rukou ohmatajte. Ak sa cítite pohodlne, materiál je príjemne mäkký a nič vám neprekáža, daná sedačka bude pravdepodobne tá pravá. U nás v SlovSofa v meste Prievidza vám ponúkame nádherné a kvalitné sedacie súpravy od slovenského výrobcu. V našom sortimente nájdete aj ponuku kresiel, gaučov a taburetiek. Neváhajte a navštívte našu webovú stránku, alebo predajňu sedacích súprav v Prievidzi.

Sládkovičova 52 97201 Bojnice
tel.: +421905340670

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888