Podľa čoho si vybrať interiérové podlahy do vašej domácnosti?

Podľa čoho si vybrať interiérové podlahy do vašej domácnosti?

Interiérové podlahy bývajú dominantou všetkých vnútorných plôch domácnosti. V súčasnosti existuje na trhu široký sortiment farieb, materiálov či dizajnových prevedení interiérových podláh. Každý si tak príde na svoje. Správny výber interiérových podláh závisí najmä od vášho vkusu. Je tu však i zopár užitočných a praktických kritérií, podľa ktorých by ste mali interiérové podlahy vyberať. Prečítajte si o nich v nasledujúcich riadkoch.

Interiérové podlahy podľa materiálu

Vybrať si dnes môžete zo širokej ponuky materiálov na interiérové podlahy. Každá interiérová podlaha má svoje výhody i nevýhody. Najčastejšou voľbou interiérových podláh je predovšetkým laminát. Laminátové interiérové podlahy ponúkajú množstvo atraktívnych výhod, ako napríklad jednoduchá montáž a údržba, mechanická odolnosť a široký výber vzorov a farieb. Zladiť interiérové podlahy z laminátu k interiérovým dverám teda nie je žiadny problém. Laminátové interiérové podlahy sú však citlivejšie na vlhkosť a preto sa neodporúča ich umiestnenie do kuchyne či kúpeľne.

Ak máte radi prírodné materiály, pre vaše interiérové podlahy si môžete zvoliť i drevo. Drevené interiérové podlahy ponúkajú jedinečnosť, vysokú odolnosť a naozaj dlhú životnosť. Okrem toho ponúkajú výbornú izoláciu a odolnosť aj voči vlhkosti. Ich nevýhodou však môže byť náročná údržba a vyššia cena. Ak však túžite po ekologickej domácnosti, drevené interiérové podlahy môžu byť pre vás to pravé.

Jednou z možností interiérových podláh je taktiež prírodné linoleum. Nemýľte si však tento druh interiérovej podlahy s tým, čo ešte donedávna bolo v každom panelákovom byte. Linoleum je vyrábané na prírodnej báze, má výborné tepelno-izolačné vlastnosti a taktiež je hygienické. Z hľadiska ceny však patrí k tým drahším možnostiam.

Rozhodujúca je cena

Jedným z najdôležitejších a často rozhodujúcich faktorov pre väčšinu ľudí je práve cena interiérovej podlahy. Najlacnejšie interiérové podlahy na trhu sú laminátové interiérové podlahy. Laminát ako ekonomické riešenie však ponúka množstvo atraktívnych výhod. Inou možnosťou je investovanie do drevených podláh. Hoci drevené podlahy ponúkajú jedinečné spojenie prírody a kvality, cenovo je toto riešenie však oveľa náročnejšie.

Všetko závisí od rozpočtu, akým človek disponuje alebo je ochotný investovať. Ak sa riadite heslom „môj dom, môj hrad“ je rozumné investovať do prvotriednej kvality, ktorá vydrží. Ak však neplánujete zariaďovanie či rekonštrukciu bytu na krátky čas, je výhodnejšie zvoliť si ekonomickejší typ interiérových podláh. Svet interiérov vám ponúka kvalitné interiérové podlahy a interiérové dvere v rôznych atraktívnych prevedeniach. Objavte kvalitné výrobky za výhodné ceny v našom obchode. V rámci našich služieb pre vás zabezpečíme i dopravu a montáž. V prípade záujmu nás neváhajte kontaktovať.


Zvolenská cesta 23 974 11 Banská Bystrica
tel.: +421907069455

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888