Prečo je dôležité vybrať si správne podlahy?

Prečo je dôležité vybrať si správne podlahy?

Pri výbere podlahovej krytiny je dôležité sa zamerať na priestor, kde budú podlahy umiestnené. Podlahy v kuchyni a kúpeľni majú byť odolné proti vode a poškodeniu, do obývačky sa hodia podlahy príjemné na dotyk, so spálňou ladia teplé podlahy a detskú izbu rozžiaria podlahy dizajnom živé. Práve preto je potrebné výberu podláh venovať dostatočnú pozornosť.

Podlahy ako súčasť bytových aj nebytových priestorov

Na trhu je mnoho podlahových krytín od rôznych výrobcov. Najžiadanejšie sú momentálne podlahy vinylové a kompozitné. Vinylové podlahy sú dizajnovo rovnocenným výrobkom ako podlahy laminátové, majú však niekoľko podstatných výhod. Kompozitné podlahy sú po položení na nerozoznanie od vinylových. Sú tiché, príjemné na dotyk a v mnohých krásnych prevedeniach. Hlavný rozdiel je v použitých materiáloch a to hlavne v nosnej doske. Tá obsahuje až 60% prírodných látok, čím sa stávajú šetrnejšie k životnému prostrediu. Čo ale oceníte najviac je ich ich pevnosť.

Drevené podlahy sa vďaka svojim vlastnostiam používajú od nepamäti. Drevo je nadčasový materiál, ktorý prináša do našich priestorov a domovov kúsok prírody. Na výber máte od harmonického čistého vzhľadu až po silne štruktúrovanú a popraskanú dyhu rustikálneho povrchu. Drevené podlahy sú z kvalitných drevín, ktoré zaručujú vysokú stabilitu samotnej dosky a vďaka klik systému aj rýchlu pokládku a dlhú životnosť spojov. Môžete si vyberať z rôznych rozmerov, odtieňov a povrchových úprav, vďaka čomu si nájdete originálne podlahy pre vaše priestory.

Podlahy v interiéroch a ich výhody

Drevené podlahy sú cenovo náročnejšie, ale vyhľadávané sú pre ich vynikajúce tepelné a izolačné schopnosti. Pohlcujú vlhkosť a zabezpečia jej odparovanie, izolujú teplo, čím podporujú zachovanie optimálnej teploty v izbe. Laminátové podlahy sú ekonomicky najvýhodnejšie a patria k najobľúbenejším aj z dôvodu rýchlej pokládky, jednoduchej demontáže a výmeny poškodených kusov. Vinylové podlahy sú príjemne teplé a sú najvhodnejšie na podlahové kúrenie. Sú odolné voči poškriabaniu a ich vodovzdorné vlastnosti z nich robia veľmi praktické alternatívy.

Firma Martin Štedl - STEFLOOR poskytuje služby ako predaj a servis pre podlahy a dvere, ponúka zameranie, výber z množstva produktov a montáže profesionálmi. Sme firma, ktorá dokáže zlomiť ceny konkurencie a ušiť cenovú ponuku na mieru tak, aby nebola na úkor zníženia klientových požiadaviek a to len vďaka dlhoročnej a férovej spolupráci s našimi dodávateľmi a dobrým obchodným vzťahom. V prípade záujmu nás neváhajte kontaktovať a my Vám pomôžeme, ide nám o Vašu spokojnosť.

Južná trieda 82 04001 Košice IV
tel.: +421903653924

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888