Prečo práve laminátové podlahy

Prečo práve laminátové podlahy

Prečo sú laminátové podlahy stále viac populárnejšie a prečo už s názorom, že laminátové podlahy sú nekvalitné a drahé u nikoho nezabodujete. Nebojte sa byť náročný a hľadajte pokiaľ nenájdete presne takú podlahu, akú ste si vždy predstavovali. Poradíme vám, aký je rozdiel medzi laminátovými podlahami a drevenými parketami ako aj to, prečo by ste mali zvážiť správny výber podlahy.

Laminátové podlahy sú nízko nákladové a funkčné

Určite ste sa už stretli s názormi, že laminátové podlahy sú nekvalitné a zbytočne drahé. Takéto názory boli možno aktuálne tak pred pár desiatkami rokov. V časoch kedy inštalácie drevených podláh mali svoje zdĺhajúce procesy hľadali sa alternatívy, ktoré by priniesli vysokú kvalitu za prijateľné ceny s rýchlou možnosťou inštalácie. O pár desiatok rokov neskôr tu máme celú škálu najrôznejších typov laminátových podláh s rôznymi vzormi či hrúbkou prevedenia. Okrem toho laminátové podlahy nie sú príliš náročné na údržbu. A najväčšia výhoda je, že ak ste aspoň trochu zručný, tak si ju dokážete nainštalovať úplne sami. Možnosti, kde všade je možné nainštalovať laminátové podlahy sú v podstate neobmedzené. Niekto má rád laminátové podlahy v kuchyni a niekto v obývačke. Niekto ich prínos ocení v komplet celej domácnosti, iný si ich naopak užije iba v konkrétnej miestnosti.

Laminátové podlahy verzus parkety

Nech už sa pripravujete na rekonštrukciu či kompletnú výstavbu nového bývania, výber vhodnej podlahy patrí medzi úplne základy. V prípade nového bývania už väčšina ľudí má v hlave jasnú vizualizáciu od podláh až po jednotlivé interiérové komponenty. Váhania však prídu častokrát až vždy pri skutočnej realizácii. Medzi prvými bude jednoznačne otázka či je lepšie vybrať laminátové podlahy alebo parkety? Aj, keď vo svojej vizualizácii ste už boli dávno rozhodnutý v praxi zostanete zrazu neistý. Uvedieme vám pár tipov, ktoré vám rozhodnutie o výbere vhodnej podlahy uľahčia.

Ako sme už vyššie v článku spomenuli laminátové podlahy sú nenáročné na údržbu a veľmi ľahko sa inštalujú. Pri drevených parketách treba počítať s vyššou investíciou, avšak drevené parkety sú útulnejšie a prinášajú do domácnosti hrejivý pocit. Okrem iného môžete očakávať od drevených parkiet výbornú zvukovú aj tepelnú izoláciu. Je veľmi odolná a pri poctivej starostlivosti má dlhú životnosť. Nie nadarmo sa hovorí, že parkety sú na celý život.

Pri výbere podláh si zvážte všetky pre a proti, aby ste si vedeli správne vybrať. V prípade potreby sa neváhajte poradiť s odborníkmi, napríklad v PARKETT STORE vám vždy ochotne poradia a pomôžu vybrať vhodné podlahy v súlade s vašim rozpočtom a inými požiadavkami.


Kopčianska 63 85101 Bratislava
tel.: +421904629637

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888