Vybabrite s nedostatkom úložného priestoru – riešením sú šatníky

Vybabrite s nedostatkom úložného priestoru – riešením sú šatníky

Šatníky tvoria neodmysliteľnú súčasť domácnosti. Poskytujú dostatok priestoru na vaše oblečenie – obľúbené, celoročné, sezónne, ako aj to na špeciálne príležitosti. Šatníky majú obrovskú výhodu, a síce že v nich máte všetko prehľadne uložené a v akejkoľvek situácii viete, kde čo máte. Šatníky sa teda výraznou mierou podieľajú na tom, že doma máte takmer vždy upratané.

Šatníky a ich kritéria

Šatníky sú obľúbené najmä pre ich priestrannosť. Šetria priestor, čo ocenia majitelia menších bytov aj domácnosti s viacerými členmi rodiny. Nezabúdajte, že šatníky sa nekupujú prvoplánovo. Ešte pred kúpou by ste mali uvažovať najmä nad tromi faktormi – materiál, objem veci, ktoré chcete uložiť, ako aj štýl a veľkosť izby (ide o jedno z rozhodujúcich kritérií pri voľbe výšky, šírky a hĺbky šatníka). Zvyčajne sú šatníky vyrábané na mieru, k najobľúbenejším patria tie, ktoré sú vyrobené z kvalitných drevín. Takéto šatníky sa vyznačujú jednoduchou údržbou, dlhou životnosťou, pevnosťou a vysokou nosnosťou. Nehovoriac o elegantnom, luxusnom a estetickom vzhľade. Keďže šatníky patria k najväčším kusom nábytku v domácnosti, mali by ladiť s ostatným zariadením. Je iba na vašom rozhodnutí – ak naň nechcete upriamiť pozornosť návštev, odporúčajú sa menej výrazné farby a kompozičné riešenia. Ak šatníky majú vašich hostí zaujať, určite siahnite po odvážnejších a výraznejších farbách. Našťastie, na trhu dostať obrovské množstvo kombinácií farieb i materiálov.

Šatníky a zrkadlo

Šatníky sú ideálnym prostriedkom na efektívne využite komplikovaného priestoru. Aby šatníky maximálne naplnili vaše predstavy, pri ich výbere je potrebné myslieť ešte na zopár maličkostí – typ a počet dverí, spôsob otvárania, tvar, rozmiestnenie políc, zásuviek, úložných boxov a tyče/tyčí na vešanie oblečenia. Mnohé šatníky majú jeden praktický doplnok, ktorým je zrkadlo. Nielenže vždy budete vidieť a vedieť, ako vyzeráte. Zrkadlo zároveň opticky zväčší priestor. Niektoré šatníky je možné doplniť osvetlením, ktoré sa zvyčajne zapne automaticky po otvorení dverí. Nepodceňujte ani výber firmy, ktorá má šatníky vo svojej ponuke. Keďže šatníky sú denno-denne využívané, majú sklon k rýchlejšiemu opotrebovaniu. Preto je potrebné poradiť sa s odborníkmi o voľbe materiálu i kvalite prevedenia. Tak vám šatníky poslúžia mnoho rokov. Bez ohľadu na to, či ich umiestnite do spálne, na chodbu či využijete priestor pod schodmi.

Kvalitné šatníky, dvere a nábytok do obývačky, spálne, kuchyne či kúpeľne vyrába spoločnosť Dvere eben, ktorá je špecialistom na nábytok na mieru. Zabezpečíme aj obklady stien, schodiská a podlahy.

Boldocká cesta 7 90301 Senec
tel.: +421903463869

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888