Aké výhody poskytujú drevené schody pre váš domov

Aké výhody poskytujú drevené schody pre váš domov

Drevené schody spĺňajú požiadavku bezpečnosti, funkčnosti aj estetickosti. Vydržia každodenné časté používanie bez zbytočného opotrebovania. Oku lahodiace a nadčasové drevené schody patria k najobľúbenejším a najčastejším schodovým prevedeniam, obzvlášť pre jedinečné vlastnosti dreva ako materiálu. Mimoriadne zaujímavá je i jedinečná kresba a vôňa dreva, a teda aj drevených schodov.

Drevené schody ako doplnok interiéru

Drevené schody dostať v rozličnom tvare či miere sklonu (točité, zalomené a pod.). Avšak vždy sa o svojich plánoch a predstavách radšej porozprávajte so skúseným remeselníkom, ktorý vám dobre poradí a vyrobí drevené schody na mieru. Zručný odborník sa nezľakne ani atypických riešení. Drevo sa totiž veľmi dobre spracováva. Pevné a dostatočne hrubé nášľapné dosky garantujú stabilnú konštrukciu a jej tvarovú stálosť – čiže drevené schody sú dostatočne pevné a svoj vzhľad i tvar si udržia mnoho rokov. Aby drevené schody vydržali čo najdlhšie, je potrebné ich povrch ošetriť kvalitnými prípravkami. Drevené schody patria k výrazným interiérovým doplnkom, a preto sa odporúča zladiť ich s dverami, oknami či podlahou. Kde drevené schody umiestniť? Všeobecné odporúčanie znie, že drevené schody rozhodne nepatria na miesta s veľkými výkyvmi teploty a najmä vlhkosti. Čiže drevené schody umiestnite v dostatočnej vzdialenosti od vyhrievacích telies.

Drevené schody a ich výhody

Je nepopierateľné, že drevené schody pozdvihnú dizajnovú úroveň vášho interiéru a hodia sa ku každému materiálu. Taktiež je známe, že drevené schody sú príjemné, akési hrejivé a doslova je radosť chodiť po nich – i naboso. Keďže drevo ako také je prirodzene protišmykové (a teda i drevené schody), nemusíte sa obávať žiadneho úrazu. Drevo je taktiež vynikajúcim tepelným izolantom a zdravotne nezávadným materiálom, a túto vlastnosť preberajú aj drevené schody. Ak dávate prednosť ekologickým materiálom, drevené schody sú vynikajúcou a správnou voľbou. Môžete siahnuť po domácich i exotických drevinách (tík, mahagón, buk, agát, javor, orech, borovica, čerešňa a i.). Na škodu nie je ani nenáročný spôsob opravy. V prípade poškodenia sa dajú jednoducho renovovať a budú ako nové. To zaiste poteší vašu peňaženku. Navyše drevené schody si vyžadujú minimálnu úpravu a jednoduché čistenie. Stačí ich povysávať či pozametať a pretrieť jemne vlhkou handrou.

Túžite aj vy po drevených schodoch na mieru? Peter Košinár vyrába drevené samonosné schody, zábradlia aj obklady betónových schodov a železných konštrukcií. Drevené schody sú navrhované a vyrábané s dôrazom na bezpečnosť, detail a estetiku. Každé drevené schodisko je jedinečné, presne podľa vašich potrieb a predstáv. Kontaktujte nás pre viac informácií.

E. F. Scherera 4799 /34 92101 Piešťany
tel.: +421944319714

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888