Dôvody, prečo sú krby vynikajúcou voľbou v domácnosti

Dôvody, prečo sú krby vynikajúcou voľbou v domácnosti

Krby sú prínosom z viacerých dôvodov. Domu pridávajú nielen teplo a peňažnú hodnotu, ale aj moderný a estetický dizajn i nádych romantiky. Pohľad na plápolajúci oheň patrí k najväčším pozitívam. Krby sú taktiež priateľské k životnému prostrediu, keďže drevo patrí k udržateľným prírodným zdrojom. Nech je ako chce, krby zaručia jedinečnosť a exkluzivitu vášho domu.

Krby a ich výber

Moderné krby sú vysoko účinné a ich popularita neustále rastie, keďže v porovnaní s elektrickou energiu majú nižšie náklady. Ich veľkým plusom je, že pri vyradení elektrickej siete búrkou či víchricou nezostanete bez tepla. Krby taktiež patria k najromantickejším objektom v domácnosti. Praskajúci ohník, sálajúce teplo a magické sledovanie plameňov s osobou, ktorá je vášmu srdcu blízka – nie nadarmo režiséri romantických filmov využívajú krby na vyjadrenie vrúcneho vzťahu medzi zaľúbencami. Ak teda chcete svoju domácnosť ozvláštniť, krby sú vynikajúcou voľbu. Aj bytoví architekti ich zvyknú zaradiť do plánov a nákresov, keďže vedia, že krby dodajú interiéru, ale aj exteriéru, exkluzivitu a jedinečnosť. Na trhu sú už aj bio krby, takže aj krb môže vyjadrovať váš postoj k ekológii. Svoje krbové rozhodnutie si však dobre premyslite. Krby totiž nie sú nábytok. Ak sa vám raz prestanú páčiť, nedajú sa jednoducho vyhodiť a vymeniť za iné. Iba skrutkovač či zopár úderov kladivom nepostačí. Krby sú menšie stavby, ktoré sa nedajú rozbiť bez porušenia okolia. Aj preto sa radia k tzv. generačným objektom, ktoré sa stavajú na niekoľko rokov.

Krby nie sú spaľovne odpadu

Nezabúdajte, že krby majú trošku vyššie nároky na bezpečnosť a komín. Avšak spoľahlivá firma, ktorá má krby v popise práce, si s tým ľahko poradí a nedopustí, aby sa vaša obývačka po zakúrení zmenila na udiareň. Krby si žiadajú bezpečné a odborné pripojenie do domácej siete kúrenia, čím sa účinne predíde rizikám ako požiar či únik nebezpečného oxidu. Ale aj majitelia musia ku krbom pristupovať s maximálnou zodpovednosťou a bezpečnosťou. Krby majú vysoké nároky na kvalitné palivo. Krby nie sú spaľovne odpadu, takže rozhodne do nich nehádžte všetko, čo je schopné zhorieť. Skúsenému oku stačí pohľad do pahreby a čistota krbových dvierok či skla a hneď vie, či krby neslúžia ako spaľovne. Ideálne palivo pre krby je suché drevo, ktoré je minimálne dva roky sušené. Krby potrebujú aj vhodné krbové náradie, ktoré prispeje k ich plynulej prevádzke a údržbe.

Nielen predaju krbov a kachlí, ale aj stavebnej činnosti sa venuje firma REKOSTAV ss-vp, s. r. o. so sídlom v Žarnovici. V prípade záujmu nás neváhajte kontaktovať.

Jilemnického 1087 /1 96681 Žarnovica
tel.: +421918389415

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888