Podlahy do domu aj do bytu

Podlahy do domu aj do bytu

Výber podlahy do domácnosti je jedným zo základných prvkov pri zariaďovaní, ale aj akejkoľvek rekonštrukcii. Okrem toho pri rekonštrukciách je dobré zvážiť či je potrebné podlahu kompletne vymeniť alebo dostane ešte šancu na záchranu. Ako zistiť či je potrebné podlahy renovovať a kedy je naopak ideálny čas na ich výmenu? To všetko si predstavíme v tomto článku.

Podlahy do domu verzus podlahy do bytu

Pri výstavbe nového domu či pri kúpe bytu väčšina ľudí začne rozmýšľať nad podlahami. Čím to je, že práve podlahy napadnú ľudí, ako prvé sa nevie, ale pravdepodobne ide o plochu, ktorá je najviac na očiach. Podlahy sú takým základným kameňom interiéru. Je, teda nejaký rozdiel pri výbere podláh do domu a pri podlahách do bytu? Rozdiel je iba jeden a tým je individuálna požiadavka každého majiteľa nehnuteľnosti. Podlahové parkety aj plávajúca podlaha majú rovnaké zastúpenie v každom type nehnuteľnosti. Záleží už len na tom či si danú podlahovú krytinu dáte do celej domácnosti. Napríklad v rodinných domoch prevláda štýl, že skoro každá miestnosť má iný typ podlahy. V bytoch je zase väčšia pravdepodobnosť, že nájdete jednu podlahu rovnakú v celom byte okrem sociálnych zariadení.

Je lepšie podlahu renovovať alebo ju nahradiť novou?

Pri zariaďovaní nového bývania je voľba jasná. Avšak v prípade starej drevenej podlahy, ale aj plávajúcej podlahy je dobré sa zamyslieť nad jej renováciou. O tom či je potrebné a vôbec možné podlahu renovovať je dobré nechať rozhodnúť odborníka, ktorý ma s montážou podlahových krytín dostatočné skúsenosti. Pri klasickej drevenej podlahe, tzv. parketám však s určitosťou vieme, že tie sa renovovať určite oplatí. Parkety majú svoju dlhoročnú životnosť a, aj keď sa časom zničia, stále existujú efektívne spôsoby na ich záchranu. Po kvalitnej renovácii je niekedy aj ťažké uveriť tomu či máte nové parkety alebo stále tie isté pôvodné. Pomocou prepracovaných technologických postupov aj z extrémne znečistenej a zničenej podlahy môžete mať novú ako, keby práve kúpenú. Vždy je však potrebné sa poradiť s odborníkom, ktorý vám vysvetlí všetky pozitíva aj negatíva.

Odborníkom, ktorí milujú nielen prácu s drevom, ale aj svoju prácu samotnú môžete zveriť svoju podlahu zaručene. Napríklad partia zo Studio Jakab z východného Slovenska sa postará o akýkoľvek typ podlahy s montážou, prípadne zabezpečia dôslednú renováciu.

Jarmočná 3 04001 Košice IV
tel.: +421905974895

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888