Prečo si zvoliť PVC podlahy?

Prečo si zvoliť PVC podlahy?

PVC podlahy boli prvý krát uvedené na trh v roku 1949 nemeckou spoločnosťou DLW, hneď od uvedenia na trh sa PVC podlahy tešili veľkému úspechu a postupne sa stali najvyužívanejšími v stavebníctve a celkovo v architektúre. Veľkej obľube sa tešia dodnes, kedy ich vyhľadávajú architekti i bežný ľudia najmä vďaka cenovej dostupnosti, ľahkej inštalácii či jednoduchej údržbe. PVC podlahy sú označované aj ako podlahy, ktoré snáď nikdy nevyjdú z módy, skvele doplnia rôzne dizajny interiérov a hodia sa aj do pracovní či firemných priestorov.

Aké benefity prinášajú PVC podlahy?

PVC podlahy sa hodia takmer do každého priestoru, pôsobia moderne a zároveň elegantne. Ich použitie však treba zvážiť pri určitých priestoroch. PVC podlahy môžu mať inú životnosť u rôznych typoch priestorov. Jedným z hlavných faktorov, ovplyvňujúcich životnosť PVC podlahy, je jej namáhanie chôdzou. Inak bude PVC podlaha namáhaná napríklad v kuchyni či obývačke, ako napríklad v pracovni či hosťovskej izbe. O vhodnosti použitia PVC podlahy sa poraďte s odborníkom, ktorí vám vhodne poradí v akých miestnostiach ju použiť a kedy radšej zvoliť iný druh podlahy.

Pravdou je, že PVC podlahy sa perfektne hodia do otvorených priestorov ako obývačiek prepojených s kuchyňou alebo do spoločenských miestností. S ľahkosťou k nim nakombinujete nábytok či doplnky podľa vašich predstáv. Avšak napríklad v detských izbách by mohli pôsobiť chladno či neútulne, nakoľko deti trávia veľa času hraním sa na zemi, do detských izieb sa odporúča použiť koberce či mäkké podložky.

Vedeli ste že, PVC podlahy dokážu odolávať nadpriemernému znečisteniu či vytopeniu?

Jednou z charakteristických čŕt PVC podláh je ich dlhá životnosť a dobré izolačné vlastnosti. PVC podlahy vedú teplo oveľa lepšie ako iné druhy podláh, a preto je často využívaná na populárne podlahové kúrenie. Ďalším pozitívom PVC podláh je ich odolnosť voči nadmernému znečisteniu a pomerne jednoduchá údržba, ktorá si nevyžaduje špeciálne čistenia, pravidelná nátery či použitie len vybraných produktov na umývanie.

Oproti drevu sa PVC podlaha správa celkom inak pri kontakte s vodou, kým klasickú drevenú podlahu by ste napríklad pri vytopení museli pravdepodobne vymeniť za celkom novú, u PVC podláh takáto rázna výmena nehrozí. Ak vás náhodou nedopatrením vytopí, po dôkladnom osušení PVC podlahu môžete ďalej využívať. Vlhkosť nenasáva, takže si aj pri takejto situácii zachová všetky svoje vlastnosti bez poškodenia.

Značka DOM 3D Slovakia vám ponúka široký výber kvalitných PVC podláh, dlažieb a obkladov s možnosťou využitia nie len v kúpeľni. U nás si vyberiete z produktov kvalitných značiek reprezentujúcich bohatý sortiment PVC podláh, keramických obkladov a dlažieb vrátane dekoračných a funkčných doplnkov pre kompletné riešenia. V prípade akýchkoľvek otázok nás neváhajte kontaktovať. Radi vám poradíme s výberom.

P. O. Hviezdoslava 240 /22 96001 Zvolen
tel.: +421917289804

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888