Peľ – poznáte jeho blahodarné účinky?

Peľ – poznáte jeho blahodarné účinky?

Peľ je doslova nabitý prospešnými látkami a jedinečnými vitamínmi. Pri pravidelnom užívaní jednej lyžičky peľu každý deň si rýchlo všimnete celý rad pozitívnych účinkov. Peľ prispieva k zlepšeniu duševného aj fyzického zdravia. Pôsobí v boji voči ochoreniam a zlepšuje duševné zdravie. Viete prečo by ste si mali peľ dopriať aj vy?

Prečo by ste mali konzumovať peľ ako doplnok vašej rozmanitej stravy?

Už ste počuli o tom, že peľ je doslova zázračným produktom, ktorý by ako doplnok stavy nemal chýbať ani vo vašom jedálničku? Stačí sa pozrieť na jeho jedinečné zloženie. Peľ obsahuje všetky základné látky, ktoré sú nevyhnutné pre stavbu, rozvoj a existenciu živého organizmu. Medzi jeho základné zložky patria bielkoviny, tuky, uhľovodíky, vitamíny, aminokyseliny, glukozid-rutín, antibiotiká, stimulátory rast a mnohé ďalšie.

V peli sa nachádza až neuveriteľných 27 prvkov. Je to sodík, draslík, nikel, titan, vanád, chróm, fosfor, zirkón, berylium, bór, zinok, olovo, striebro, arzén, cín, hélium, stroncium, bárium, urán, kremík, hliník, mangán, horčík, molybdén, meď, vápnik, železo. Aj to je dôkazom, že produkty včelárstva, ako propolis, materská kašička či peľ sú účinnou prírodnou medicínou.

Vedeli ste, že v peli sa nachádza celý rad vitamínov aj mastných kyselín?

Dôležitými látkami v peli sú mastné kyseliny. Peľ ich obsahuje až 3-14%. Sú to napríklad kyselina linolová, linolénová, arachidonová, ktoré si ľudský organizmus nedokáže vyrobiť sám. Spomedzi vitamínov je peľ bohatý na vitamín B1, B2, B3, B5, B6, vítaním C, vitamín H, vitamín E či vitamín A.

Vďaka jedinečnému zloženiu peľ priaznivo pôsobí pri prevencii rôznych ochorení, podporuje imunitu a pomáha telo udržiavať zdravé a vitálne. Priaznivo pôsobí aj na duševné zdravie, telu dodáva energiu a stimuluje k výkonu. Kvalitný peľ si môžete objednať z nášho e-shopu. Pozrite si aj našu ponuku v kategórii slovenský med či orechy a sušené ovocie v mede. Neváhajte nás kontaktovať.

Prečítajte si tiež:

Orechy a sušené ovocie v mede ako energetická a zdravá mňamka

Materská kašička a jej úžasné účinky

177 07603 Hraň
tel.: +421905408579

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888