Ako správne piť rum

Ako správne piť rum

Rum – alkohol známy ako pirátske zlato je dobrým základom na prípravu rôznych nápojov. Ich varianty sa zdajú byť nekonečné a výber ingrediencií závisí od druhu rumu. Prečítajte si, s akými nápojmi možno rum kombinovať, či ho možno piť bez prísad a ako ho konzumovať správne po všetkých stránkach.

Ako piť rum?

Ako každý iný nápoj aj rum sa dá piť samostatne bez akýchkoľvek prísad. Je však potrebné vedieť, že nie každý rum je na to vhodný. V závislosti od spôsobu zrenia a výrobnej zložky máme k dispozícii rôzne druhy rumu. A na základe toho rozlišujeme, ktorý rum ako piť.

Ak máte chuť dať si rumový panák bez čohokoľvek, siahnite po zlatom alebo tmavom rume. Tieto druhy sú príjemné na samostatné pitie, sú aromatické, s rôznym obsahom alkoholu. Rum sa dá piť aj s ľadom. Najlepším typom rumu je v tomto prípade ochutený rum, ktorý nestratí chuť, keď sa kocky ľadu roztopia.

V čom piť rumový nápoj?

Najlepšie na pitie rumov sú malé, zúžené poháre. Tieto poháre majú tvar tulipánu a na hornom okraji sú rozšírené, vďaka čomu dokonale koncentrujú vôňu nápoja a umožňujú vyniknúť celý buket jeho chutí. Tento typ pohárov je ideálny na podávanie rumových nápojov, do ktorých nič nepridávame.

Ďalšou možnosťou je podávať tento alkohol v špeciálnych širokých pohároch. Ideálne, ak sú poháre z hrubého skla. V takýchto pohároch sa podáva rum, ktorý sa podáva s ľadom, respektíve rum, ktorý sa mieša s iným nápojom.

Nápady na nápoje s bielym, čiernym a zlatým rumom

S akým rumom je najlepšie kombinovať a aký charakter nápoj zaujme, závisí najmä od druhu rumu. Svetlé rumy sú ideálne pre ľahké nápoje a ich jemná chuť nedominuje celému zloženiu. Tmavé rumy pomerne často obsahujú korenisté tóny, takže sa hodia k podobným príchutiam, ako je zázvor, aníz, orechy, karamel alebo vanilka.

Biely rum je ideálnym doplnkom k pochúťkam ako limetka, trstinový cukor, exotické ovocie, ananásový džús, kokosové mlieko, mäta a mnohé iné. Najznámejšími nápojmi z bieleho rumu je Mojito alebo Bacardi. Tieto nápoje obsahujú takmer 37 % alkoholu, takže sú silnejšie takmer ako vodka. Alternatívou k Bacardi a Mojitu je tmavý typ – Carta Negra. Najpopulárnejším nápojom vyrobeným z tohto nápoja je slávna PiñaColada. Okrem svetlého a tmavého rumu Bacardi je treba pridať ananásový džús, kokosový sirup a pár kvapiek vylisovanej limetky. Ďalším nápojom na báze Bacardi je CubaLibre, kombinácia rumu, koly a limetky s povrchovou úpravou z plátku pomaranča alebo lístka mäty.

Čierny rum je skvelý pre miešanie nápoju Bombardino. Špecialitou tohto nápoja je pridanie šľahačky, mlieka a likéru. Takáto kombinácia chutí z neho robí prvotriedny dezert, ktorý sa oplatí podávať teplý. Ďalším nápojom na báze čierneho rumu je ovocné Daiquiri, kombinácia limetkovej a ananásovej šťavy, marakuje, vodky a prídavku ľadu a cukru.

Či už máte radi čisté alebo miešané nápoje, v našej ponuke nájdete naozaj všetko. Spoločnosť Red Bear s.r.o. patrí medzi najväčších distribútorov alkoholických a nealkoholických nápojov na Slovensku. U nás si vyberie naozaj každý. Navštívte náš e-shop!

Obchodno - výstavný objekt F, Devínska Nová Ves 7469 84107 Bratislava
tel.: +421800333220

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888