Založenie zahraničnej spoločnosti - ako na to

Založenie zahraničnej spoločnosti - ako na to


Ste občan maďarskej národnosti a túžite rozšíriť svoje služby na slovenský trh? Viete, aké legislatívne procesy vás čakajú? Je lepšie podnikať pod hlavičkou firmy na danom trhu alebo mať svoju domovskú spoločnosť? Kde získať potrebné informácie ohľadom legislatívy, účtovných podmienok či ekonomickom stave? Prečítajte si v nasledujúcom článku.

2 spôsoby založenia zahraničnej spoločnosti

Hľadáte možnosti rozšírenia svojho podnikania na zahraničné trhy a potrebujete získať všetky dostupné možnosti, ako mať ekonomické, účtovné, ale aj právne veci správne nastavené. Je lepšie mať firmu založenú vo svojej krajine a podnikať na viacerých trhoch alebo mať v každej krajine zvlášť spoločnosť? Možností sa naskytá hneď niekoľko. Jednou z nich je založenie zahraničnej spoločnosti v krajine, kde plánujete podnikať. Pri založení zahraničnej spoločnosti je potrebné sa dopredu pripraviť. Na výber sú dve možnosti.

Môžete sa do toho pustiť vo vlastnej réžii, čo by znamenalo množstvo vybavovačiek a štúdia. Je potrebné poznať legislatívu v danej krajine, kde plánujete rozšíriť svoje podnikateľské aktivity. Tento spôsob si však vyžaduje množstvo času a absorbovanie mnohých legislatívnych procesov. Tým druhým spôsobom sú externé spoločnosti, ktoré sa vyznajú v problematike. Presne vedia, čo obnáša celý proces založenia zahraničnej spoločnosti, ako fungujú právne, účtovné a ostatné procesy v danej krajine, a tak dokážu ušetriť nielen financie, ale aj čas. Z podnikateľského hľadiska je úspora času veľmi dôležitým aspektom.

Kedy je založenie zahraničnej spoločnosti výhodné

Na otázku, kedy je založenie zahraničnej spoločnosti naozaj výhodné neexistuje jednoznačná odpoveď. Už len samotný fakt, že sa niekto rozhodne absolvovať proces založenia zahraničnej spoločnosti je jasným signálom, že plány na rozšírenie podnikania sú reálne. V takomto prípade je dôležité plánovanie všetkých pracovných procesov od založenia zahraničnej spoločnosti až po zabezpečenie produktov či služieb. Založenie zahraničnej spoločnosti je vážne a dôležité rozhodnutie s mnohými na seba nadväzujúcimi procesmi. Súčasťou rozbehnutia podnikania na inom trhu je aj poznanie zákazníkov a ich správanie. Informácie a poznanie prostredia sú kľúčové pri rozbehu či rozšírení podnikania na ktoromkoľvek trhu.

Pre maďarsky hovoriacich ľudí je založenie zahraničnej spoločnosti zabezpečené od spoločnosti Dortina, ktorá poskytuje účtovné poradenstvo a komplexné ekonomické služby. Pre účely podnikania na slovenskom trhu je Dortina správna voľba.

Biskupa Királya 1097 /2 94505 Komárno
tel.: +421918932821

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888