Solárne kolektory – všetko, čo sa o nich oplatí vedieť

Solárne kolektory – všetko, čo sa o nich oplatí vedieť

Článok v skratke:

Solárne kolektory využívajú slnečnú energiu na výrobu tepla alebo elektriny. 

Ich využitie prináša mnoho výhod - úsporu účtov za energie, starostlivosť o životné prostredie a nezávislosť od fosílnych palív.

Investícia do kolektorov môže byť výhodná aj vďaka dostupným dotáciám.

Náklady na energie neustále rastú a starostlivosť o životné prostredie je čoraz dôležitejšia. Solárne kolektory sa zdajú byť účinným riešením. Ide o zariadenia, ktoré využívajú slnečnú energiu. Vedeli ste, že poznáme solárne kolektory na ohrev vody alebo solárne kolektory na výrobu elektriny? Viac sa o kolektoroch dočítate v článku.

Čo sú to solárne kolektory a kde sa využívajú?

Solárne kolektory sú moderné zariadenia slúžiace na premenu slnečnej energie na teplo, ktoré je následne možné využiť napr. na ohrev úžitkovej, ale aj bazénovej vody či podporu ústredného kúrenia alebo na výrobu elektriny, či na podlahové vykurovanie.

Slnečné kolektory alebo fotovoltaika sa už neinštalujú len na prípravu teplej vody, dobre fungujú aj v hybridných inštaláciách, v ktorých dopĺňajú iné zdroje tepla – tepelné čerpadlá, plynové kondenzačné kotly, elektrokotly či kotly na biomasu. Čoraz obľúbenejšie je vykurovanie fotovoltaikou a kombinácie: kotol na plynové kúrenie - solárne kolektory a tepelné čerpadlo - solárne kolektory. Na Slovensku sa stavia čoraz viac takýchto zariadení, ktoré ovplyvňujú obavy z výrazne rastúcich cien plynu a elektriny, ale aj iných palív. Zaujímavé je, že čoraz častejšie sú aj inštalácie s väčšou plochou na podporu vykurovania a prípravy teplej úžitkovej vody v bytových domoch a na podporu výroby tepla v priemyselnej a potravinárskej výrobe.

Šetrite na energiách vďaka spoločnosti SISEP

Hľadáte odborníkov, ktorí sa venujú inštaláciám v oblasti vykurovania, chladenia, stropného chladenia, plynoinštalácie, zdravotechniky, vzduchotechniky? V tom prípade ste našli tých pravých.

Zrealizujeme pre vás nielen solárne kolektory, ale aj stropné chladenie, stropné chladenie do bytu alebo tepelné čerpadlá, tepelné čerpadlá pre rodinné domy, tepelné čerpadlo zem voda, ale aj vykurovanie fotovoltaikou, elektrické podlahové vykurovanie, infračervené podlahové vykurovanie. Účty za energie vám zníži aj nami nainštalovaná rekuperácia do domu. Inštalujeme aj plynové kondenzačné kotle. Zaujíma vás cena za stropné chladenie, cena za solárne kolektory, cena tepelných čerpadiel, cena rekuperácie, rekuperácia vzduchu, rekuperácia s chladením, decentrálna rekuperácia alebo aj téma, akou je životnosť kondenzačného kotla a mnohé iné? Ozvite sa nám, všetko vám vysvetlíme a po dohode zrealizujeme.

Prečítajte si tiež:

Havranské 11 97404 Banská Bystrica
tel.: +421484142645

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888