Batérie na fotovoltaiku – oplatí sa ich inštalácia?

Batérie na fotovoltaiku – oplatí sa ich inštalácia?

Článok v skratke:

Batérie na fotovoltaiku umožňujú uložiť energiu do batériového úložiska.

Umožňujú tiež nastaviť systém tak, aby k prebytku energie vôbec nedochádzalo.

Fotovoltika s akumuláciou energie chráni pred účinkami výpadku prúdu, podporuje prevádzku fotovoltaickej inštalácie a zvyšuje účinnosť systému.

Batérie na fotovoltaiku predstavujú inštalácie vybavené skladovaním energie. Sú kľúčom k optimálnemu využívaniu obnoviteľných zdrojov energie. V našom článku sa bližšie pozrieme na batérie na fotovoltaiku a ich možnosti. Nech sa páči, začítajte sa.

Batérie na fotovoltaiku a ich kapacita skladovania energie

Ak ste sa rozhodli pre skladovanie energie a hľadáte vhodné batérie na fotovoltaiku, potrebujete k výberu individuálny prístup. Prečo? Pretože napríklad také umiestnenie príliš veľkej batérie môže narušiť ekonomickú životaschopnosť fotovoltaického projektu. Na druhej strane príliš malá batéria nemusí robiť svoju prácu. Využiteľná kapacita domácich batérií je pomerne malá, tie dokážu uložiť päť až tucet či niekoľko desiatok kilowatthodín. 

Pre štandardnú domácnosť alebo malú firmu by mala fotovoltaika s akumuláciou energie a s kapacitou niekoľkých kilowatthodín, poskytnúť možnosť uskladnenia prebytočnej energie vyrobenej solárnymi panelmi počas dňa. Vďaka tomu energiu budete môcť využívať počas večernej špičky dopytu alebo v noci. Určenie vhodnej kapacity batérie si vyžaduje individuálny prístup založený na skutočnej spotrebe energie. Správne zvolené batérie na fotovoltaiku umožňujú dosiahnuť až 85 % energetickú sebestačnosť, čo sa premieta do zníženia nákladov a zvýšenej nezávislosti od dodávateľov energie.

Stavte na fotovoltaiku od firmy IC Grid

Ak zvažujete fotovoltaiku, vyberte si spoločnosť, ktorá sa danej problematike venuje odborne a dlhoročne. Iba tak budete mať istotu, že realizácia inštalácie prebehne kvalifikovanými pracovníkmi a dodané komponenty budú kvalitné.

Hľadáte niekoho, kto vám zrealizuje fotovoltaický systém v Košiciach, Trnave, Senici, Galante, Trenčíne či iných mestách v rámci SR? U nás ste v tých správnych rukách. Ponúkame vám komplexné služby od návrhu, cez dodávku, inštaláciu, až po záručný servis. Pomôžeme vám aj pri vybavovaní povolení a dotácií na fotovoltaický systém. Využite naše služby, akými je aj fotovoltaika na kľuč a investujte do zelenej budúcnosti. Okrem spomínaných batérií na fotovoltaiku našim klientom ponúkame fotovoltaické panely, solárne meniče napätia, rozvádzače pre fotovoltaiku a zabezpečíme aj komponenty, akými je konštrukcia na fotovoltaiku. Naša ponuka vám zaručene ušetrí nemalé peniaze. Neváhajte nás kontaktovať ešte dnes a nepremeškajte svoju príležitosť.

Prečítajte si tiež:

Vajnorská 83103 Bratislava III
tel.: +421949004743

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888