Oprava elektromotorov – výhodné riešenie

Oprava elektromotorov – výhodné riešenie

Poznáte to, veci sa kazia a elektromotory nie sú výnimkou. Oprava elektromotorov je však pomerne náročná a relatívne aj drahá, čo sa týka ceny. Bežné elektromotory, ktoré máme v domácnostiach sa už neopravujú a to z ekonomického hľadiska – nový domáci robot je lacnejší ako oprava pokazeného elektromotora. Je však veľa strojov, kde sa oprava elektromotorov oplatí. Oprava elektromotorov prevíjaním dokáže motoru vrátiť život.

Ako sa elektromotory opravujú?

Elektromotory nájdeme všade tam, kde stlačíme gombík a veci začnú fungovať. Berieme to ako samozrejmosť, ale raz sa môže stať, že po stlačení gombíka sa nebude diať nič. Niečo sa pokazilo – a to niečo bude určite elektromotor. Oprava elektromotorov býva finančne nákladná, niekedy sa oplatí, niekedy nie. Najznámejšou opravou je prevíjanie elektromotorov. Ak sa elektromotoru poškodí vinutie, po správnom previnutí motor naberie druhý dych. Ak v elektromotore nefunguje správne ložisko, aj túto časť motora je možné opraviť, vymeniť alebo aj servisovať. Pri zásahu do ložiska je však potrebné skontrolovať a doladiť vyváženie, aby motor fungoval správne. Aby sa elektromotory nekazili, je dôležitá kompletná starostlivosť, bežná údržba, či revízie elektromotorov.

Opravy elektromotorov a výhody s nimi súvisiace

Elektromotory majú svoju životnosť a niekedy je potrebné a im venovať. Na to slúžia servisy, ktoré sa postarajú o opravu elektromotorov na profesionálnej úrovni a vrátia elektromotoru naspäť silu. Výhodou opravy elektromotorov je, že nemusíte kupovať kvôli chybe v elektromotore celé elektrické zariadenie – to platí v prípade, že oprava elektromotorov nie je tak finančne nákladná ako náklady na nákup celého nového zariadenia. Kvalitný servis poskytne služby ohľadom opravy elektromotorov asynchrónnych, synchrónnych, asynchrónnych krúžkových ako aj opravu magnetických stolov. Elektromotory sa v servise prevíjajú a robia sa kompletné opravy elektrických aj mechanických častí elektromotorov. Ak potrebujete zlikvidovať staré a poškodené elektromotory, aj od týchto starostí vás servis odbremení.

Spoločnosť GTRA s.r.o. poskytuje servis elektromotorov a vretenových pohonov z CNC strojov. Opravujeme elektromotory: asynchrónne – všetky značky a prevedenia, synchrónne – jednosmerné, asynchrónne krúžkové, magnetické stoly a iné elektromagnety rôznych značiek a prevedení, do váhy 3,2 tony. Prevíjame servomotory, poskytujeme mechanické opravy: diagnostika ložísk elektromotorov v prevádzke, diagnostika chvenia a vibrácií elektromotorov v prevádzke, kompletné zhodnotenie stavu po diagnostike, odborné poradenstvo. Likvidácia všetkých druhov elektromotorov, likvidácia transformátorov, likvidácia káblov, likvidácia strojov so zabezpečením vlastnej dopravy. Neváhajte, využite našu ponuku a kontaktujte nás!


Voznica 281 96681 Voznica
tel.: +421948457628

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888