LED lampy – ideálna voľba úsporného a ekologického osvetlenia

LED lampy – ideálna voľba úsporného a ekologického osvetlenia

LED lampy patria k moderným svietidlám s LED diódami. Sú mimoriadne praktické a úsporné. Využite nájdu snáď v každej miestnosti v dome, garáži, dielni, ako aj v komerčných priestoroch a rôznych prevádzkach. Ak chcete mať doma či vo firme všestranné osvetlenie, ktoré vám ušetrí peniaze, vydrží roky a taktiež je šetrné k vášmu zdraviu aj životnému prostrediu, tak LED lampy a svietidlá sú ideálnym riešením.

LED lampy a ich pozitíva

Aké sú výhody LED lampy? Asi najväčším pozitívom je minimálna spotreba elektrickej energie, čo je pri neustále stúpajúcich cenách viac ako vítané a žiadané. Energetická efektívnosť LED lampy zodpovedá energetickej triede A. Ďalšou charakteristikou LED lampy je dlhá životnosť aj nenáročnosť na údržbu. Moderné LED lampy navyše produkujú omnoho menej tepla ako klasické žiarovky – čiže nedochádza k ich zahrievaniu počas prevádzky. Táto vlastnosť je obzvlášť cenená, ak je lampa v bezprostrednom styku s okolitým objektom. Nehrozí riziko prehriatia a následného požiaru. V prospech LED lampy svedčí aj odolnosť voči nárazom, otrasom a inému nešetrnému zaobchádzaniu. Mimoriadne žiadané a odporúčané sú LED lampy na miestach, kde dochádza k častému zapínaniu a vypínaniu svetla. LED žiarovka už od prvej sekundy podáva maximálny svetelný výkon (rozsvieti sa naplno). LED lampy a svietidlá sú často inštalované aj vo verejných priestoroch ako múzeá, galérie a podobne. Dôvod je prostý – neemitujú infračervené ani ultrafialové žiarenie. Je potrebné spomenúť aj zdravotnú nezávadnosť. LED lampy neobsahujú ortuť či ťažké kovy, ktoré sú škodlivé nielen k človeku, ale aj k prírode. 

Do LED lámp patrí dobrá žiarovka

Viete, akú farbu svetla zvoliť do tej-ktorej LED lampy? Denná biela je odporúčaná do priestorov, kde je žiadaná výborná viditeľnosť (kuchyňa, pracovňa, garáž, sklad, kancelária). Teplá biela je ideálna do miestností určených na oddych a relaxáciu (spálňa, obývačka), ako aj do miestností, kde sa dlhšie nezdržiavate (chodba). LED lampy neslúžia len na osvetlenie priestorov. Dajú sa funkčne využiť aj ako doplnky, napríklad pri podsvietení kuchynskej linky, osvetlení schodov či zrkadla a pod. LED lampy majú pomerne jednoduchú montáž a inštaláciu, ktorú by ste však vždy mali zveriť do rúk skúsenému odborníkovi. Neodbornou manipuláciou môže dôjsť k zraneniu, poškodeniu majetku či samotnej lampy. Je pochopiteľné, že do každej LED lampy by ste mali dať vhodný typ žiarovky, čím docielite vynikajúce osvetlenie priestoru pri minimálnych nákladoch.

Kvalitné LED lampy (ako aj ostatné typy svietidiel – reflektory, stolné lampy, LED pásy s diaľkovým ovládaním, solárne svetlá a i.) nájdete v ponuke internetového obchodu nelashop.sk. V prípade otázok o našom sortimente nás neváhajte kontaktovať.

Pieštanská 60 /36 94901 Nitra
tel.: +421911123802

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888