Solárne svetlá – spoznajte ich výhody aj princíp fungovania

Solárne svetlá – spoznajte ich výhody aj princíp fungovania

Úsporné solárne svetlá sú pomerne novou technológiou, ktorá však nachádza rýchlu adaptáciu a uplatnenie. Nájdete ich nielen v domácnostiach, dvoroch či záhadách, ale aj na uliciach a iných verejných a spoločenských priestranstvách. Tajomstvom solárnych svetiel je šikovné využitie slnečného svetla na osvetlenie. Aké výhody ponúkajú solárne svetlá a prečo sú investíciou, ktorá sa rozhodne vyplatí?

Ekologické a úsporné solárne svetlá

Solárne svetlá disponujú špeciálnym fotovoltaickým (solárnym) panelom, ktorý zhromažďuje slnečnú energiu. Jednoducho povedané – absorbuje denné slnečné svetlo a premieňa ju na elektrickú energiu. Tú zhromažďuje v špeciálnych batériách a pri stmievaní využíva na osvetlenie plochy. Je logické, že solárne svetlá musia byť situované v oblastiach s dostatočným slnečným svetlom, aby boli čo najefektívnejšie. Pri tomto type osvetlenia navyše  môžete zabudnúť na zdĺhavé  a často aj nákladné napájanie a inštaláciu elektrických rozvodov. Solárne svetlá ich totiž nepotrebujú. Aj preto sú obzvlášť žiadané na miestach, kde absentuje elektrická prípojka – chaty, záhrady a pod. Okrem jednoduchej inštalácie a minimálnej údržby sú solárne svetlá typické dlhou životnosťou a nenáročnou obsluhou. Je potrebné spomenúť aj ich ekologický rozmer, keďže sú šetrné k životnému prostrediu. Pre  fungovanie im postačí slnko – jeden z najväčších obnoviteľných (a neobmedzených) zdrojov našej planéty.

Estetickosť a využiteľnosť solárnych svetiel

Solárne svetlá sú často využívané aj ako dekoračné či doplnkové osvetlenie príjazdových ciest, chodníkov, jazierok, bazénov, záhad, terás a podobných priestranstiev. Prispejú k vytvoreniu útulného, decentného a estetického prostredia. Obzvlášť po zotmení vyčaria úchvatnú atmosféru a zvýšia atraktivitu celého pozemku a jeho okolia. Keďže sú solárne svetlá odolné voči poveternostným vplyvom, nemusíte sa obávať ich zničenia či znehodnotenia. Mnohí experti sa zhodujú, že solárne svetlá sú výbornou investíciou, ktorá sa vráti už do niekoľkých mesiacov. Výrazná úspora elektrickej energie totiž vyváži trošku vyššie počiatočné náklady. Každopádne, na trhu je dostupných hneď niekoľko modelov solárnych svetiel v rozumných cenových reláciách, ako aj v príjemných dizajnových prevedeniach, ktoré nenarušia vizuálny charakter okolia. Klasiku predstavujú solárne lampy so snímačom pohybu, nástenné a pouličné solárne svetlá či bezpečnostné LED svetlá s pohybovým senzorom, ktoré sa automaticky zapnú pri zaznamenaní akéhokoľvek pohybu.

Majte aj vy ekologické  osvetlenie, za ktoré nebudete platiť horibilné sumy. V ponuke internetového obchodu nelashop.sk nájdete solárne svetlá, ako aj rozmanité lampy aj svietidlá do interiéru i exteriéru.

Pieštanská 60 /36 94901 Nitra
tel.: +421911123802

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888