Správa počítačovej siete pre jej bezchybnú funkčnosť

Správa počítačovej siete pre jej bezchybnú funkčnosť

Správa počítačovej siete je úzko prepojená so správou počítačov a serverov. Vďaka nej získate funkčnú sieť bez výpadkov či prerušení. Taktiež sa môžete tešiť na maximálnu rýchlosť internetového pokrytia, ktoré bude dostupné všade tam, kde ho potrebujete. Základom je optimálne a bezpečné nastavenie. Správa počítačovej siete obsahuje jej nastavenie a monitorovanie s dôrazom na bezchybnú funkčnosť a rýchlu dostupnosť sieťových prvkov.

Správa počítačovej siete – dôležitý je monitoring

Správa počítačovej siete predstavuje pravidelnú starostlivosť o firemnú sieť i kontrolu nastavení jej aktívnych prvkov. Medzi ďalšie činnosti patrí aktualizácia firmwaru, a to vždy na najnovšiu verziu. Tak predídete viacerým bezpečnostným rizikám. Každopádne, správa počítačovej siete – to je aj stály monitoring, vďaka ktorému má váš správca vždy prehľad o tom, či sieť funguje správne. K monitoringu je nutné dodať, že má byť navrhnutý s dôrazom na možnosť retrospektívnej analýzy stavu siete, ako aj na možnosť notifikácie vybraných osôb pri zachytení neželaného stavu. Takto získané dáta sú cennými informačnými zdrojmi slúžiacimi ako podklady pri návrhu buď novej verzie už existujúcej monitorovanej siete, alebo pri jej rozširovaní. Správa počítačovej siete totiž musí vždy myslieť na vytvorenie čo najvýhodnejšieho riešenia pre zákazníka. Cieľ správcov je zrejmý – nastaviť sieť tak, aby bola odolná voči hrozbám, a to pri minimalizácií možného škodlivého dopadu používateľov na sieť. Navyše, správa počítačovej siete vo výraznej miere minimalizuje výpadky internetu.

Čo zahŕňa správa počítačovej siete?

Správa počítačovej siete si žiada pravidelnú kontrolu, ako aj výmenu a inštaláciu náhradných prvkov so zreteľom na čo najmenší dopad na zvyšok živej siete. Taktiež je dôležité vedieť, že správa počítačovej siete myslí aj na správu bezdrôtovej WiFi siete a zálohovanie nastavení i zabezpečenie lokálnych PC sietí. Dobrá firma zabezpečí aj riešenie záručných a pozáručných problémov jednotlivých sieťových komponentov. Jej pracovníci sú schopní problémy riešiť rýchlo, a to vďaka vzdialenému pripojeniu, príp. výjazdom. Navyše poskytnú prioritnú technickú podporu, nainštalujú aktualizácie, dozorujú antivírusovú ochranu i potrebné zabezpečenie. Dobrá správa počítačovej siete zahŕňa aj spoľahlivú zálohu vašich dát. Prečo sa vlastne externá správa počítačovej siete vyplatí? Pretože ak ju zveríte skúseným profesionálom, máte garanciu bezproblémovej prevádzky svojich počítačov. Namiesto riešenia zbytočných problémov so sieťou sa môžete naplno venovať podnikaniu a zákazníkom.

Pre správu počítačovej siete kontaktujte MIBATECH. Vypracujeme vám správu vašej IT na mieru. Vyriešime aj problémy s počítačovou sieťou či nefunkčným, pomalým alebo zavíreným počítačom. Zabezpečíme aj správu a údržbu www stránok a pomôžeme i so založením firmy (registrácia domény, e-mail hosting, webhosting). Kontaktujte nás pre viac informácií.


Sídlisko 1. Mája 59 /41 09301 Vranov nad Topľou
tel.: +421908572899

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888