Prečo je z hľadiska bezpečnosti bleskozvod nepostrádateľný?

Prečo je z hľadiska bezpečnosti bleskozvod nepostrádateľný?

Potrebujeme na dome bleskozvod? Odpoveď je: Áno! Blesk je veľmi krátky výboj statickej elektriny nahromadenej v atmosfére. Má tendenciu hľadať si akúkoľvek vhodnú cestu do zeme a problém nastáva, ak sa mu do cesty postaví váš dom. Ak si vyberie cestu cez elektroinštaláciu v dome, televízne alebo slabo slaboprúdové rozvody, či vodovodné alebo plynové potrubie, pred bleskom vás môže čiastočne ochrániť práve bleskozvod.

Bleskozvod a jeho význam v praxi

Intenzívny prúd blesku dokáže roztaviť vodiče elektroinštalácie a môže spôsobiť požiar. Takýmto situáciám môžeme zabrániť inštaláciou bleskozvodu. Bleskozvod má za úlohu preniesť bleskový prúd do zeme po bezpečnej trase, aby nebola ohrozená bezpečnosť samotnej stavby ani ľudí, ktorí sa v dome nachádzajú. Najmä pri starších domčekoch bleskozvod inštalovaný nebýva. Legislatíva nebola taká prísna a veľa ľudí sa spoliehalo na bleskozvod susedovho domu. Spoliehanie však v tomto prípade nie je na mieste. Ak projektant rozhodne o komplexnej ochrane domu, bleskozvod a jeho komponenty sa musia zrealizovať. Účinky blesku môžu byť veľmi nebezpečné a preto nie je ani dovolené postaviť nový dom bez toho, aby bol vybavený bleskozvodom.

Bleskozvod a jeho výhody

Blesk je varovným signálom nespútanej sily prírody, ktorá prichádza neohlásene a jediný spôsob ako svoj dom aj seba pred ním ochrániť je bleskozvod. Návrh, inštaláciu aj kontrolu bleskozvodu nechajte na kvalifikovaných odborníkov, aby ste mali istotu, že bleskozvod bude fungovať správne. Výhodou je, že bleskozvod je možné dodatočne nainštalovať bez toho, aby bol nutný zásah do základov objektu. Spolu s bleskozvodom sa o komplexnú ochranu objektu pred úderom blesku stará aj vnútorná prepäťová ochrana. V prípade vzniknutých škôd sa nemusí vzťahovať poistenie na budovu, ktorá nie je zabezpečená bleskozvodom a riskujete aj obvinenie z ohrozenia osôb v objekte. Preto je inštalácia bleskozvodu výhodná hlavne ako ochrana majetku a zdravia a tiež je dôležitým faktorom pri poistení nehnuteľnosti.

Spoločnosť MSEMONT s.r.o. vznikla v roku 2007 a od svojho vzniku zrealizovala množstvo zapojení v rôznych oblastiach elektrotechniky, čím si zabezpečila množstvo skúseností a referencií. Na základe týchto skúseností vám vieme poskytnúť profesionálne riešenia od odborného poradenstva cez realizáciu, servis až po revízie elektrických zariadení. V prípade záujmu sa s vami veľmi radi stretneme a vypracujem návrh riešenia tak, aby ste s našou prácou boli maximálne spokojní, lebo to je náš hlavný cieľ. Sme tu pre vás, kontaktujte nás.

Štefánikova 736 90873 Veľké Leváre
tel.: +421903800511

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888