Aký význam majú stavebnice a kocky pre vývoj dieťaťa?

Aký význam majú stavebnice a kocky pre vývoj dieťaťa?


Stavebnice a kocky sú už stovky rokov veľmi populárnymi detskými hračkami. Hrávali a hrávajú sa s nimi už celé generácie. Okrem toho, že sú stavebnice a kocky medzi deťmi veľmi obľúbené, majú taktiež množstvo podporných funkcií z hľadiska vývoja vášho dieťatka. Zistite viac o význame detských stavebníc a kociek pre vaše dieťa v nasledujúcich riadkoch.

Druhy stavebníc a kociek pre deti

Stavebnice a kocky sa často nazývajú aj stavebné bloky. Sú to pevné tvary a zároveň stavebné prvky, ktoré pri hre vytvárajú určitý celok. Vďaka stavebniciam a kockám môžu vaše ratolesti vytvárať domy, zvieratká, dopravné prostriedky či obľúbené rozprávkové postavičky a svety. V súčasnosti zoženiete stavebnice a kocky na rôznu tematiku.

Najkupovanejšie sú drevené stavebnice a bloky. Drevené hračky všeobecne boli vždy obľúbenou súčasťou detských izieb a s popularitou retro módy a ekologických princípov sa opäť vracajú do módy. Okrem toho sú v súčasnosti veľmi populárne aj magnetické hračky. Na trhu sú dostupné magnetické stavebnice a kocky, ktoré sú nie len univerzálne, ale taktiež veľmi odolné.

V čom sú stavebnice a kocky skvelé pre deti?

Stavebnice a kocky nie sú len takou obyčajnou hračkou. V rámci vývoja dieťaťa zohrávajú významnú úlohu. Neustále presúvanie a usporadúvanie stavebných kociek a práca podľa predlohy zlepšuje celkovú motoriku u batoliat a kreatívne zručnosti u starších detí. Deti sa postupne naučia pohybovať, manipulovať aj ukladať stavebné prvky akými sú napríklad i drevené kocky či puzzle na svoje miesto, čím si trénujú jemnú motoriku.

Keďže stavebnice a kocky umožňujú deťom vytvárať si vlastné svety a príbehy, podporujú aj ich kognitívny, jazykový či sociálny rast. Okrem toho sú pri hre so stavebnicami a kockami nutné aj úvodné matematické úkony, takže si vďaka tomu dieťa osvojí základy sčítania odčítania a počítania. Pri hre so stavebnicami a kockami musia deti pochopiť priestorovú organizáciu, čím získavajú základ pre vizuálno-priestorové schopnosti.

Pri hre so stavebnicami a kockami si dieťa rozvíja kreativitu a fantáziu, ale taktiež i kooperáciu s ostatnými deťmi. Stavaním jednotlivých prvkov sa deti často dostávajú do úzkych uličiek a musia vyriešiť problém, čím zapájajú uvažovanie a kritické myslenie. A po dokončení celej stavebnice sú deti pyšné na svoj úspech, čím si budujú zdravú sebadôveru.

Stavebnice a kocky sú úžasnou pomôckou, ktorá by nemala chýbať v sortimente kreatívnych a náučných hračiek vašej ratolesti. Na eshope poďmesahrať.sk nájdete široký výber hračiek pre všetky vekové kategórie. Náš sortiment zahŕňa i spoločenské hry, autíčka, bábiky, puzzle, detské hudobné nástroje a mnoho ďalšieho. Neváhajte a prezrite si naše produkty ešte dnes.

Andreja Mráza 17 82103 Bratislava II
tel.: +421905643730

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888