Na čo si dať pozor pri výbere autosedačky?

Na čo si dať pozor pri výbere autosedačky?

Výber autosedačky pre dieťa môže byť náročný ak presne neviete, čo hľadáte a aké parametre by mala spĺňať autosedačka vhodná pre vaše dieťa. Jeden z hlavných parametrov, na ktoré sa treba pozrieť je hmotnosť a vek dieťatka. Avšak, nie je to jediné kritérium výberu. Na trhu sa nachádza množstvo detských autosedačiek, kvalitných aj celkom nevyužiteľných, s výberom by ste sa mali poradiť u predajcu, ktorý vám dokáže odborne poradiť.

Autosedačky musia spĺňať základné kritériá bezpečnosti

Kvalitná sedačka pre dieťa je veľmi dôležitá. Ešte dôležitejšie je vedieť ju správne používať tak, aby bolo vaše dieťa počas jazdy v aute v bezpečí (). Asi najdôležitejšie je nejazdiť s dieťatkom v smere jazdy, ale otočiť ho spolu s autosedačkou do protismeru. Často sa odporúča voziť dieťa v protismere v období prvých 15 mesiacov, avšak je lepšie voziť dieťa týmto spôsobom oveľa dlhšie. Je to oveľa bezpečnejšie, napríklad pri čelnom náraze vozidla až 5 násobne na záťaž chrbtice. Taktiež, autosedačky s upevnením v protismere sú výrazne lepšie polohovateľné, čo je pre dieťatko pohodlnejšie.

Dôležité je aby autosedačka mala opierky na dobré fixovanie hlavy, ktoré lepšie chránia krk aj hlavu dieťaťa, vďaka nim sa v autosedačke toľko neprevažuje zo strany na stranu. Staršie autosedačky väčšinou tieto opierky nemajú, pre lepšiu bezpečnosť dieťaťa je dobré zvážiť kúpu novej, ktorá spĺňa potrebné bezpečnostné normy.

Aké sú najčastejšie chyby pri používaní autosedačky?

Jednou s častých chýb, ktorých sa rodičia dopúšťajú pri prevážaní detí v autosedačke najmä počas chladných mesiacov je ukladanie detí do sedačky naobliekaných vo vetrovke či detskej kombinéze. To predstavuje pri zvýšenej rýchlosti v aute nebezpečenstvo vyšmyknutia dieťaťa, nakoľko materiál zimného oblečenia je spravidla klzký. Je lepšie dieťa umiestniť do fusaku, v ktorom je zabezpečené teplo, ale pozor, aj fusak by mal byť materiálovo prispôsobený na prevoz v autosedačke. Dobrou radou ostáva vyhriať auto ešte pred jazdou a dieťa prevážať len v teplejšom oblečení svetríku alebo ho podľa potreby zakryť teplou dekou.

Pri kúpe autosedačky treba zohľadniť váhu dieťatka. Môže sa zdať ekonomicky priaznivejšie kúpiť väčšiu autosedačku hneď na začiatku, no pre malé dieťa môže predstavovať výrazné nebezpečenstvo. Umiestnenie opierok na hlavu aj celový tvar bude pre menšie dieťa veľký a môže ľahko vykĺznuť. Ani väčšie dieťa by ste nemali prevážať v malej autosedačke to, že sa do nej ešte zmestí neznamená, že mu je pohodlná a zároveň bezpečná.

Na našom internetovom obchode Kidoos nájdete široký sortiment detských autosedačiek ako aj iných produktov pre deti prehľadne zoradení do kategórií podľa zamerania produktov. Pre ľahšiu orientáciu môžete využiť vyhľadávač, ktorý vám produkt okamžite zobrazí. V prípade akýchkoľvek otázok nás môžete kontaktovať. Radi vám poradíme s výberom.

Kvetná 167 /22 94901 Nitra
tel.: +421917902599

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888