PPF fólia – prečo by nemala chýbať ani na vašom aute?

PPF fólia – prečo by nemala chýbať ani na vašom aute?

Článok v skratke:

PPF fólia je skvelou ochranou karosérie pred rôznymi nástrahami ako sú kamienky, hmyz či konáre.

Najčastejšie sa lepí na prednú časť auta, dvere či za kolesá. Niektorí ňou polepia celé vozidlo.

Výhodou je, že PPF fólia uľahčí a urýchli čistenie auta. Navyše sa sama zacelí v dôsledku tepla. Ľahké škrabance či odreniny na nej jednoducho zmiznú.

Spoznajte vyspelejšiu ochranu karosérie – polyuretánová PPF fólia zaistí ochranu laku pred hmyzom či kamienkami alebo drsnými kefami a chemickými prípravkami v autoumyvárni. Perfektne priľne na povrch auta a doslova sa stane jeho druhým lakom. Aké ďalšie výhody ponúka?

PPF fólia a jej schopnosť samoopravy

PPF fólia je mimoriadne pevná a odolná. Jej životnosť sa odhaduje na cca 10 rokov. Vaša investícia sa teda vyplatí. Navyše, PPF fólia má hydrofóbny efekt. To znamená, že na jej povrchu sa voda nedrží, ale odráža vo forme kvapiek. Vďaka tomu nedochádza k vzniku neestetických a nepríjemných vodných škvŕn. PPF fólia zároveň urýchľuje a uľahčuje údržbu vášho vozidla. Špina sa totiž ťažšie prilepí na karosériu. Málokto vie, že PPF fólia disponuje schopnosťou self healing – v preklade samoliečenie. O čo ide? PPF fólia je tvorená polyuretánovým materiálom, ktorý sa vie sám zahojiť. Pôsobením tepla (slnečného žiarenia) totiž dochádza k zaceleniu malých škrabancov.

Ďalšie vlastnosti PPF fólie

PPF fólia sa najčastejšie lepí na prednú časť auta (kapota, nárazník, svetlá). Užitočná je aj za kolesami (z dôvodu odletujúcich nečistôt z pneumatík) či na nákladovej hrane batožinového priestoru. Na nepolepené miesta sa zvyčajne aplikuje keramická ochrana, príp. vosk. PPF fólia sa hodí aj na dvere – eliminuje riziko škrabancov od iných áut napríklad na parkoviskách pred nákupným centrom či iných verejných parkoviskách. Nie je ojedinelým javom, ak je PPF fólia nalepená na celom aute. Je potrebné dodať, že PPF fólia nemení odtieň pôvodného laku. Je schopná pohlcovať UV žiarenie, a teda farba laku ostáva po nalepení fólie rovnaká.

Chcete aj vy PPF fóliu na svoje auto? Oslovte expertov na autofólie zo ZH care, s. r. o.

Prečítajte si tiež:

Galvaniho 1432 /6 82104 Bratislava II
tel.: +421944295285

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888