Kontrola originality v Prešove vám ušetrí mnoho zbytočných starostí. Prečo?

Kontrola originality v Prešove vám ušetrí mnoho zbytočných starostí. Prečo?

Článok v skratke:

Kupujete nové auto – zo Slovenska či zahraničia? Uistite sa, že je všetko v poriadku – s konštrukciou, dokladmi či identifikátormi vozidla. Odpovede vám dá kontrola originality.

Plánujete kúpiť nové auto? Kontrola originality by mala byť nevyhnutnosťou. Vďaka nej sa overuje spôsobilosť vozidla pre premávku na pozemných komunikáciách. Zároveň zistíte, či v minulosti boli vykonané neoprávnene zmeny či zásahy do identifikátorov, konštrukcie alebo nebodaj dokladov vozidla.

Kontrola originality nie je len pre zahraničné vozidlá

Kontrola originality je jednou z hlavných činností firmy UNI STK v Prešove. Dodáme, že okrem vyššie spomenutých činností je kontrola originality zameraná aj na výskyt údajov o vozidle a dokladoch v pátracích evidenciách – teda či automobil nebol odcudzený. Možno konštatovať, že kontrola originality odhaľuje nelegálne praktiky realizované na vozidlách. Veď koniec koncov, krádež, zmena údajov v dokumentácii či pozmeňovanie identifikátorov sú trestnými činmi. Kontrola originality je povinná pre vozidlá jednotlivo dovezené zo zahraničia, ako aj vozidlá po prestavbe. Odhlásili ste vozidlo do cudziny alebo vymenili podvozok / karosériu disponujúcimi identifikačným číslom VIN alebo úradne prideleným identifikátorom? Kontrola originality vás neminie. Taktiež na ňu nezabudnite v prípade, ak ste zmenili farbu vozidla alebo ak chcete opätovné schválenie (na prevádzku v premávke po pozemných komunikáciách) pre vozidlo, ktoré bolo vyradené z evidencie. Ako vidíte, je obrovskou chybou domnievať sa, že kontrola originality sa týka len áut dovezených zo zahraničia.

Objednajte sa na kontrolu originality do Prešova

Je potrebné zdôrazniť, že kontrola originality nezahŕňa emisnú kontrolu. Jej súčasťou nie je ani technická kontrola. Ide o odlišné odborné činnosti, ktoré potvrdzujú schopnosť vozidla pohybovať sa po pozemných komunikáciách. Ak chcete, aby kontrola originality prebehla u nás v Prešove, objednajte sa telefonicky na 051/75 62 344. Dodáme, že na technickú a emisnú kontrolu berieme vozidlá aj bez objednávky, príp. sa môžete objednať online na našej stránke unistk.sk. Výhodou je, že termín TK / EK si nemusíte pamätať či zapisovať do kalendára. Pripomenieme vám ho SMS notifikáciou.

Prečítajte si tiež:

Petrovianska 1 08005 Prešov
tel.: +421517562344

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888