Momentové kľúče - ako správne utiahnuť skrutky

Momentové kľúče - ako správne utiahnuť skrutky

Momentové kľúče sú nevyhnutným náradím pre každého, kto sa zaoberá montážou alebo demontážou. V tomto článku sa pozrieme na to, ako fungujú momentové kľúče a ako ich správne používať. Okrem toho si predstavíme niektoré značky momentových kľúčov, ktoré ponúkame my, CEZEMA.

Ako fungujú momentové kľúče

Momentové kľúče sú navrhnuté tak, aby vám umožnili utiahnuť skrutky s presným množstvom sily, ktoré je potrebné na zabezpečenie správneho utiahnutia. Táto sila sa nazýva moment a meria sa v Nm (newtonmeter). Momentový kľúč funguje na základe pružného prvku, ktorý je spojený s hlavicou kľúča. Keď dosiahnete požadovaný moment, pružný prvok sa ohne a zabráni ďalšiemu utiahnutiu skrutky. To zaisťuje, že skrutky sú utiahnuté na správne množstvo sily a zabráni sa poškodeniu závitov alebo iných súčiastok. U nás si zakúpite momentové kľúče, ako sú napríklad Knipex, Proxxon, Festool náradie alebo Narex náradie či gola sady. Spoľahnite sa. Poskytujeme vám aj záruku.

Ako na používanie momentových kľúčov

Pred použitím momentového kľúča je dôležité zistiť požadovaný moment utiahnutia pre konkrétnu skrutku. Tento údaj môže byť uvedený v manuáli výrobcu alebo na samotnej súčiastke. Potom môžete nastaviť momentový kľúč na správnu hodnotu pomocou nastavovacieho mechanizmu. Pri utiahnutí skrutky držte kľúč pevne a postupne pridávajte silu, až kým sa kľúč neohne a nezastaví sa. Značky momentových kľúčov ponúkané u nás v cezema.sk. sú overené a spoľahlivé. Ponúkame širokú škálu momentových kľúčov. Medzi najpopulárnejšie patrí značka Knipex kliešte, ktorá ponúka momentové kľúče s rozsahom od 1 Nm do 200 Nm. Ďalšou značkou je Proxxon náradie, ktorá ponúka kompaktné a ľahké momentové kľúče s rozsahom až do 300 Nm. Spoľahnite sa na nás a ešte dnes nás kontaktujte.

Prečítajte si tiež:

Máme pre vás GOLA SADY, ktoré budú vyhovovať vášmu pracovnému zaťaženiu

Južná trieda 2255 /52 04001 Košice IV
tel.: +421557298641

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888