Čo je repasovanie turba

Čo je repasovanie turba


Repasovanie turba je takzvaná regenerácia či oprava pôvodného turba a to za pomoci moderných strojov a technológií. Na úvod takého repasu je nutná dôkladná diagnostika, ktorá napovie o iných možných príčinách nefunkčnosti alebo opotrebenia turbodúchadla. Po diagnostike nasleduje čistenie a pieskovanie všetkých prvkov v tryskacích strojoch. Neskôr sa repasované turbo opäť skontroluje, namontujú sa všetky potrebné komponenty a kalibruje sa tak, aby plnilo očakávania majiteľa vozidla.

Ako prebieha repasovanie turba

Repasovanie turba je časovo náročná práca, ktorá si vyžaduje skúsenosti a odborné vedomosti. Turbo u naftových motorov zvykne odchádzať skôr a to najmä pri krátkych trasách, kedy sa motor nestihne poriadne zohriať, ale aj pri takzvanej pokojnej jazde, čo znamená, že motor nie je nikdy vytáčaný do vyšších otáčok, čím sa turbo zanáša.

Pôvodné turbo sa rozoberie a vyčistí v tlakovej umývačke. Regenerácia samotného obalu turba sa vykonáva metódou pieskovania. Ak sa jedná o komplexný repas turba, všetky diely sú nahradené novými, vysoko kvalitnými dielmi.

Turbo sa opäť poskladá späť a v takomto stave putuje priamo do takzvanej vyvážačky. Po tomto úkone sa turbo vloží do špeciálneho stroja, ktorý nastaví reguláciu turba na predpísané hodnoty.

Na záver je vykonaný záťažový test, kde nastáva simulácia tlaku vzduchu a oleja. Ak turbo prejde týmto testom, zabalí sa do fólie. Turbo je pripravené na prevádzku v motorovom vozidle.

Repas turbodúchadiel len pod dohľadom odborníkov

Ako je to vo väčšine prípadov, pri repase či regenerácii turba ako jednotlivec neporadíte. Obzvlášť u tohto typu práce je striktne vyžadovaná odborná spôsobilosť, skúsenosti a najmä znalosť. Preto dajte na našu radu a nechajte si svoje vozidlo nielen opraviť, ale zároveň sa poraďte o možných riešeniach daného problému. Ústretový tím vám dokonca poradí ako s budúcnosti vyvarovať podobným komplikáciám.

Spoločnosť RepasTeam so sídlom vo Svidníku sa vám postará nielen o repasovanie turba, ale napríklad aj o repas servoriadenia či hlavy motora. Tím tejto spoločnosti tvoria profesionálni pracovníci, ktorí sú pravidelne školení a vedia tak čeliť akémukoľvek problému s vaším autom. Preto neváhajte a v prípade akejkoľvek poruchy na aute akejkoľvek značky sa obráťte na RepasTeam, s. r. o.

Festivalová 709 /5 08901 Svidník
tel.: +421905198677

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888