Ako vyzerá repas hlavy motora

Ako vyzerá repas hlavy motora


Čo je repas hlavy motora? V podstate ide o najčastejšiu, ale aj technicky náročnejšiu opravu motora. K samotnému repasu hláv motora sa používajú obrábacie stroje či rôzne iné moderné technológie, vďaka ktorým je repas hlavy motora odvedený precízne a kvalitne.

Môžete sa stretnúť aj s takzvanou komplexnou opravou, pri ktorej sa kontroluje a pretesňuje naozaj všetko. Patrí k tomu brúsenie dosadacích plôch hlavy valcov a ventilov či ich oprava.

Kedy je repas hlavy motora potrebný?

Časom sa vždy všetko opotrebuje a toto pravidlo platí obzvlášť u áut, keďže čelia každodenným nástrahám - či už nepriaznivým poveternostným podmienkam, zanedbanej starostlivosti alebo občasnej jazde.

Ako prvé väčšinou zlyhávajú komponenty, ktoré sú najviac zaťažované a to napríklad ventily a ich tesnenia, tesnenie hlavy bloku motora. Väčšinou sa však problém ukáže najmä pri zanedbanej či nesprávnej údržbe vozidla. Takéto poškodenie vedie k narušeniu normálnej prevádzky motora. Prejaviť sa to môže aj presakovaním oleja či jeho miznutím bez akýchkoľvek únikov (motor žerie olej). Táto situácia nastáva aj pri prasknutom bloku motora.

Ak si teda nie ste istí chodom motora, navštívte špecializovaný servis, ktorý spravia kompletnú diagnostiku vášho vozidla a v prípade potreby vykonajú opravy či samotný repas hlavy motora.

Repasovanie hlavy motora zverte odborníkom

Repas hlavy motora je nielen časovo, ale aj fyzicky príliš náročné. Preto sa nikdy nespoliehajte na vlastné schopnosti, ale v takomto prípade zverte vaše vozidlo odborníkom, ktorí disponujú odbornými vedomosťami a širokým spektrom skúseností.

Komplexná oprava vozidla zahŕňa brúsenie dosadacích plôch hlavy valcov a ventilov, výmenu a opravu ventilov a vodítok ventilov, výmenu tesnení a samotné pretesňovanie, opravu uložení vačkových hriadeľov, opravu prasklín rôznych rozmerov, opravu závitov pre sviečky a vstrekovače, opravu závitov na uloženiach vačkových hriadeľov, opravu komôr hlavy, kontrolu tkanív hlavy, kontrolu meraním a kontrolu optimálneho utiahnutia hlavy.

Spoločnosť RepasTeam so sídlom vo Svidníku sa vám postará nielen o repas hlavy motora, ale napríklad aj o repas servoriadenia či turbodúchadiel. Tím tejto spoločnosti tvoria profesionálni pracovníci, ktorí sú pravidelne školení a vedia tak čeliť akémukoľvek problému s vaším autom. Preto neváhajte a v prípade akejkoľvek poruchy na aute akejkoľvek značky sa obráťte na RepasTeam, s. r. o.

Festivalová 709 /5 08901 Svidník
tel.: +421905198677

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888