Prečo sú jazdené autá zo zahraničia super voľbou

Prečo sú jazdené autá zo zahraničia super voľbou

Náš trh s autami je dobrý, avšak mnohí radšej uprednostnia jazdené autá zo zahraničia. Prečo? Aké výhody majú jazdené autá zo zahraničia v porovnaní s vozidlami kupovanými na Slovensku? Na čo by ste sa mali pripraviť a aké sú vaše povinnosti ako nového majiteľa jazdeného auta kupovaného mimo našej krajiny? Odpovede (nielen) na tieto otázky sa dočítate v nasledujúcom článku.

Výhody jazdených áut zo zahraničia

Čoraz viac Slovákov a Sloveniek má v garážach jazdené autá zo zahraničia distribuované najmä z krajín EÚ. Pri ich kúpe totiž zaplatíte len zákonom stanovené poplatky a ušetríte na cle. Na našich cestách teda môžete stretnúť jazdené autá zo zahraničia, ktoré pochádzajú najmä z okolitých štátov (Česko, Poľsko a Rakúsko). Mnohí cestujú aj do Nemecka, aby si odtiaľ priviezli svojho vysnívaného štvorkolesového tátoša. Aké výhody ponúkajú jazdené autá zo zahraničia? Vo všeobecnosti sú rakúski či nemeckí vodiči považovaní za zodpovednejších čo sa týka starostlivosti o vozidlo. Netreba zabúdať ani na lepší stav a kvalitu ciest v týchto krajinách. Benefitom je obrovský výber značiek a cena je niekedy lepšia ako v slovenských autobazároch či v inzerátoch. Jazdené autá zo zahraničia majú často kvalitnejšie vybavenie, a to aj v nižších triedach. A pre niektorých nadšencov predstavujú jazdené auta zo zahraničia jedinú možnosť, ako si obstarať konkrétny model, ktorý na Slovensku nedostať. Ak vás lákajú jazdené autá zo zahraničia, ale netrúfate si na komunikáciu s majiteľom či servisom, resp. vás odrádza zdĺhavé cestovanie za autom, riešením je profesionálny predajca preverených áut zo zahraničia.

Jazdené autá zo zahraničia – povinnosti

Možno konštatovať, že pre jazdené autá zo zahraničia platia v zásade rovnaké povinnosti ako pri kúpe jazdeného auta na Slovensku. Taktiež musíte vozidlo prihlásiť do evidencie na príslušnom policajnom zbore, čo by ste mali stihnúť do 30 dní od jeho nadobudnutia. Nezabúdajte, že aj jazdené autá zo zahraničia si žiadajú povinné zmluvné poistenie a zaobstaranie značiek aj poistenia na prevoz. Jazdené autá zo zahraničia nie sú omilostené od technickej či emisnej kontroly, čiže ak ich nemajú, nie sú oprávnené na jazdu po pozemných komunikáciách. Avšak pozor – ak jazdené autá zo zahraničia majú platné STK či EK, tak ich na Slovensku nemusíte opätovne vykonať. Povinná je len administratívna STK a, samozrejme, kontrola originality. Nezabudnite ani na preklad dokladov do slovenčiny. Výnimkou sú jazdené autá zo zahraničia, ktoré pochádzajú z Česka (český jazyk je totiž pri kontrole vozidla akceptovateľný).

Spoločnosť TM-Auto sk, s. r. o. je profesionálnym predajcom jazdených áut zo zahraničia. Garantujeme ich výborný technický stav. Zabezpečujeme aj kontrolu originality, STK a EK. Zastrešíme administratívne úkony spojené s prepisom, odhlásením či prihlásením vozidiel.

Morušová 696 /30 85110 Bratislava V
tel.: +421917279446

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888