Kniha jázd: Všetko čo o nej potrebujete vedieť

Kniha jázd: Všetko čo o nej potrebujete vedieť

Kniha jázd je doklad, kde sa zaznamenávajú údaje o prevádzkovaní služobného auta, ale aj súkromného vozidla využívaného na podnikanie. Používa sa v papierovej, ale najmä v elektronickej verzii. Tento evidenčný doklad potrebujú tí podnikatelia, ktorí si neuplatňujú paušálne výdavky, ale skutočné náklady pri svojom podnikaní a zahŕňajú do nich aj pohonné hmoty. Čo presne má obsahovať kniha jázd a ďalšie informácie si povieme v nasledujúcich riadkoch.

Kniha jázd a jej najdôležitejšie údaje

Na to, aby bola kniha jázd používaná správne a spĺňala svoj účel, musí byť vyplnená zodpovedne, najlepšie ihneď po ukončení jazdy, pokiaľ máme údaje ešte v čerstvej pamäti. Určite by kniha jázd mala obsahovať meno vodiča, dátum cesty, trasu cesty, teda miesto odchodu a príchodu, čas odchodu a príchodu, účel cesty, počet prejdených kilometrov a evidencia o čerpaní pohonných hmôt. Samozrejmosťou knihy jázd sú aj údaje o evidenčnom čísle vozidla ako aj jeho type.

Kniha jázd sa dnes používa najmä v elektronickej verzii, pretože uľahčuje prácu, ale prináša aj množstvo výhod. Pri papierovej verzii existuje ako pomôcka už predtlačené tlačivo, do ktorého sa vypĺňajú samotné údaje. Je na podnikateľovi, ktorú formu si vyberie.

Výhody elektronickej knihy jázd

Elektronická alebo digitálna kniha jázd má v porovnaní s jej papierovou verziou oveľa väčšie výhody. Pri jej vyplňovaní sa používa špeciálny software alebo program, kde sa údaje o jazde zadajú manuálne, prípadne sa všetky dáta prenesú z GPS zariadenia, ktoré je nainštalované vo vozidle. Takto je získavanie a spracovanie informácií oveľa rýchlejšie, pohodlnejšie a efektívnejšie a vedie k väčšej prehľadnosti o používaných vozidlách v každej firme.

Pri využívaní elektronickej verzie sa okrem iného ušetrí množstvo času a odpadajú tak mnohé administratívne povinnosti v súvislosti s vypisovaním knihy jázd. Takisto sa ušetrí množstvo peňazí, pretože systém dokáže vytvoriť prehľadný súhrn služobných a súkromných ciest. Takýmto spôsobom sa zvýši efektivita využívaných vozidiel predovšetkým na služobné účely.

Spoločnosť GPS Portal sa zameriava na vývoj a montáž GPS systémov do automobilov a iných zariadení s cieľom ich zabezpečenia. S naším individuálnym prístupom ku každému klientovi, priateľským prístupom a zmyslom pre zodpovednosť sme pomohli už množstvu zákazníkov dokonale zabezpečiť nielen ich vozidlá. V prípade ak aj vy máte záujem o naše služby, kontaktujte náš ešte dnes emailom alebo telefonicky. Budeme sa na vás tešiť.

Kalinovská 1493 02302 Krásno nad Kysucou
tel.: +421911642084

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888