Pneuservis - najlepší servis pre kolesá vašich vozidiel

Pneuservis - najlepší servis pre kolesá vašich vozidiel

Pneuservis je servis, ktorý kolesá vašich vozidiel potrebujú. Každé vozidlo potrebuje dôkladnú starostlivosť, to platí i pre kolesá – disky a pneumatiky. Servis vozidiel je najčastejšie delený na autoservis a pneuservis. Kým autoservis sa venuje všeobecným poruchám a dobrému stavu vozidla, pneuservis sa zameriava na spodnú časť vozidiel – kolesá, pneumatiky a disky, a tiež zabezpečuje správne riadenie či 3D geometriu vozidiel.

Servis pneumatík sa nazýva pneuservis

Servis pre pneumatiky je pneuservis. Nech už vaše pneumatiky, potrebujú čokoľvek – prezutie, opravu, čistenie či výmenu za nové, vaše prvé kroky by mali smerovať do spoľahlivého servisu čiže pneuservisu, kde vám pomôžu odborníci. Pneuservis je pre vozidlá veľmi dôležitý. Práve od kvality pneumatík sa z veľkej časti odvíja najmä bezpečnosť vozidla, jeho plynulý pohyb i ľahké ovládanie. Kvalitný pneuservis by ste preto pri starostlivosti o žiadne vozidlo nemali podceňovať.

Jednou z najvyužívanejších služieb pneuservisu je prezúvanie pneumatík – letných za zimné a následne spätne zimných za letné. Letné pneumatiky sa prezúvajú s príchodom teplých jarných mesiacov. Presný termín prezutia zimných pneumatík na letné pneumatiky nie je legislatíve vymedzený, avšak šoféri sa najčastejšie vracajú k letný prezutiam v servisoch v apríli. Pre ich prezutie je potrebné, aby sa vonkajšia teplota ustálila zhruba na 7 °C. Niekedy je preto lepšie počkať a poradiť sa s prezutím priamo v spoľahlivom pneuservise.

Naopak zimné pneumatiky sú používané počas zimy a ich prezutie je potrebné vykonať v pneuservise s príchodom chladných mesiacov. Pri zimných pneumatikách ich prezutie presne vymedzuje i legislatíva a to na obdobie od 1. novembra do 31. marca. V dňoch kedy vonkajšie teploty klesajú pod 7°C, pri letných pneumatikách dochádza k nechcenému javu takzvanému tvrdeniu. To zapríčiňuje zhoršuje brzdenie vozidiel, ako aj predlžovanie brzdnej dráhy a zhoršená je i stabilita vozidla v priebehu pohybu po vozovke. Výmenu zimných a letných pneumatík preto v spoľahlivom servise určite nepodceňujte.

Pneuservis sa postará i o správnu 3D geometriu vášho vozidla

Pneumatiky a správne nastavenie kolies úzko súvisia i s ovládaním a riadením vozidla. Navštíviť spoľahlivý servis vozidiel je vhodné i prevenčne, nie až vtedy, keď sa niečo pokazí alebo vozidlo prestane fungovať. Správne nastavená 3D geometria spadá pod činnosti, ktoré vykonáva pneuservis. Zvyšuje bezpečnosť vozidla a vám ako šoférovi zabezpečí pohodlie počas jazdy. Po jej vykonaní si všimnete, že volant sa automaticky vráti hneď po otočení do východiskovej polohy, auto sa i samo udrží v smere jazdy, no a kolesá sa budú ľahko otáčať spolu s pohybom volantu.

Pneuservis je pre každého motoristu partnerom, ktorému by mal dôverovať. Výber spoľahlivého servisu je preto veľmi dôležitý.

Naša firma BestWheelsZone s.r.o. sa zaoberá obnovou, opravou, predajom a kúpou kolies z ľahkých zliatin od roku 2013. Nachádzame sa v Nesvadoch na Slovensku a vďaka našim výhodným cenám k nám prichádzajú klienti i zo zahraničia. V prípade záujmu sme ochotní zabezpečiť i rýchle doručenia poštou na diaľku aj do 24 hodín. Neváhajte nás kontaktovať.


Novozámocká 1192 /59 94651 Nesvady
tel.: +421915499333

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888