Aj disky potrebujú správnu starostlivosť

Aj disky potrebujú správnu starostlivosť

Disky na kolesá sa delia podľa niekoľkých dôležitých parametrom, pričom najčastejšie pri ich výbere vyhráva vkus majiteľa vozidla. Majitelia áut si najčastejšie vyberajú disky tak, aby sa dizajnovo hodili k autu a podľa ich preferencií pôsobili moderne, retro či neutrálne. Disky je možné lakovať i pieskovať, ich dizajn i farbu je preto možné prispôsobiť doslova na mieru majiteľovi vozidla. Pri ich kúpe je preto najdôležitejšia vysoká kvalita.

Disky na kolesá je možné lakovať i pieskovať

Disky na kolesá automobilov nemusia mať len jednu zo základných farieb, ktoré ponúkajú predajcovia. Disky na kolesá je možné lakovať i pieskovať, a tým meniť ich farbu podľa vašich individuálnych preferencií. Stačí sa pritom obrátiť na spoľahlivý pneuservis, ktorý ponúka lakovanie diskov alebo pieskovanie diskov. Pri výbere diskov by mala byť samozrejme najdôležitejšia ich kvalita. Disky sú dôležité s pohľadu bezpečnosti i stability a akostného riadenia každého vozidla. Dizajn je tak možné meniť, kvalitu diskov nie.

Aj pri výbere diskov je dôležité skontrolovať všetky podstatné technické informácie alebo sa poradiť ohľadom výberu so spoľahlivým predajcom či skúseným pneuservisom. Veľmi dôležitou je napríklad šírka disku, ktorá býva spravidla vyjadrená v palcoch a určuje presnú vzdialenosti medzi oboma okrajovými pätkami disku. Rovnako dôležitý je i samotný priemer disku. Je rovnako uvádzaný v palcov a je vyjadrením veľkosti kolesa. Nezabudnúť pri výbere treba skontrolovať i počet dier na disku, vďaka ktorým bude následne možné disky na kolesá upevniť.

Ako vyberať disky podľa typu vozidla?

Disky na rozličné typy vozidiel nájdete pod rozličnými označeniami. Disky preto majú rôzne pomenovania i označenia. Najpoužívanejšími diskami sú takzvané alu disky, ktoré sú označením pre skupinu diskov, a to hliníkových diskov, zliatinových diskov, liatych diskov, ale i dizajnových kolies a elektrónov. Druhú skupinu tvoria oceľové disky, ktoré sú označením pre plechové disky – plecháče a samozrejme aj samotné oceľové disky. Tretiu skupinu tvoria disky pre nákladné vozidlá. Nákladné disky sú špeciálne prispôsobené pre potreby nákladných vozidiel a podľa potrieb môžu byť vyrábané z rôznych materiálov.

Pri výbere diskov by mala byť ich kvalita vždy rozhodujúca. Kúpou nekvalitných diskov sa nie len navýši množstvo potrebných opráv a výmen, zároveň môžu byť i menej stabilné, odolné a bezpečné. Kvalitné disky aj po tom, ako stratia svoj pekný vonkajší vizuál či farbu, svoje akostné vlastnosti len tak nestratia. Vizuál diskov je možné opätovne prinavrátiť i starším opotrebovaným diskom, pokiaľ sú stále použiteľné. Práve pieskovaním a lakovaním je im možné vrátiť pekný vzhľad ako za nova, ako aj zmeniť ich farbu.

Naša firma BestWheelsZone s.r.o. sa zaoberá obnovou, opravou, predajom a kúpou kolies z ľahkých zliatin od roku 2013. Našim hlavným cieľom je vždy rýchla a presná práca. Nachádzame sa v Nesvadoch na Slovensku a vďaka našim výhodným cenám k nám prichádzajú klienti i zo zahraničia. V prípade záujmu sme ochotní zabezpečiť i rýchle doručenia poštou na diaľku aj do 24 hodín. Neváhajte nás kontaktovať.


Novozámocká 1192 /59 94651 Nesvady
tel.: +421915499333

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888