Viete, ako si vybrať správne autosklo

Viete, ako si vybrať správne autosklo

Autosklo je mimoriadne dôležitou súčasťou každého automobilu. Vyberajte ho z dôrazom na dvojicu základných kritérií – modelová rada a značka auta. Do úvahy nezabudnite vziať aj rok výroby a špecifické vlastnosti skla ako senzory, UV filtre, tónovanie a i. Opravu či výmenu autoskla vždy zverte do rúk profesionálnej firme, ktorá je garanciou rýchlej a odbornej výmeny, bez poškodenia karosérie či laku.

Autosklo ako investícia, ktorá sa oplatí

Prečo je dôležité kvalitné autosklo? Pretože už pri zhotovovaní karosérie auta (osobného či nákladného) ráta výrobca s jeho presnými mechanickými vlastnosťami. Autosklo je v rámci výrobného procesu vlepené do konštrukcie vozidla, čo prispieva k jeho bezpečnosti, ako aj k bezpečnosti pasažierov. Predstavte si používanie áut bez skiel. Sedieť v nich by bolo dosť nebezpečné a riziko úrazu by značne stúplo. Je zrejmé, že uzavretá kabína chráni vodiča a spolucestujúcich. A keďže auto nepoužívate len počas pekného počasia, je na mieste aj dokonalá ochrana voči poveternostným podmienkam. Práve autosklo spolu s ostatnou konštrukciou vytvára izolovaný priestor, aby na posádku počas jazdy nedopadla ani kvapka dažďa či jediná snehová vločka. Autosklo umožňuje bezproblémové užívanie motorového vozidla za akéhokoľvek počasia. Veď aký prievan, mráz či kúdole prachu by sa dostali do auta, ak by ste cestovali bez skla? Nehovoriac o poškodenom interiéri či iných poruchách, ktoré by mohli nastať práve pri dlhodobo otvorenom aute. Autosklo sa teda výraznou mierou podieľa nielen na komfortnom užívaní vozidla, ale aj na jeho dlhšej životnosti.

Autosklo a jeho výmena

Kameň, padnutý konár či dopravná nehoda – a autosklo je poškodené. Čím skôr realizujte jeho profesionálnu opravu, príp. výmenu, ktorá mu zabezpečí vlastnosti ako tepelná stálosť, pevnosť a odolnosť voči roztriešteniu. Autosklo si žiada precíznu a obozretnú výmenu. Vo všeobecnosti začína priložením náhradného skla a zistením, či autosklo sedí, teda či je vhodné pre dané vozidlo. Nasleduje potretie skla aktivátorom a odmastenie rámu, na ktorý bude autosklo nalepované. Na vyčistený rám sa taktiež nanesie aktivátor a následne aj primeraná vrstva lepidla. V tomto momente prichádza najdôležitejšia časť – autosklo sa vloží do rámu a jemne zafixuje, zvyčajne pomocou sťahovacích pásov alebo špeciálnej pásky. Takto umiestnené autosklo je potrebné nechať uschnúť (zvyčajne 3 – 4 hodiny). Dôležité upozornenie znie, že ak má autosklo rôzne montážne otvory (na stierače a pod.), tak nezabudnite na ich namontovanie až po uschnutí lepidla. Predídete posunutiu autoskla v ráme.

Ak potrebujete vymeniť vaše zničené autosklo, obráťte sa na odborníkov zo Sklonastroj. Ponúkame široký výber skiel na poľnohospodárske aj stavebné stroje. Všetky sklá predávané na našom eshope sú od popredných európskych výrobcov a sú homologizované. Ak potrebujete poradiť či máte akékoľvek otázky týkajúce sa skla na vašom vozidle, navštívte nás v Liesku alebo nám zavolajte.

A. Bažíka 9 /27 02712 Liesek
tel.: +421915833549

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888