Prečo je cestná nákladná doprava najvyužívanejšia

Prečo je cestná nákladná doprava najvyužívanejšia

Najprv boli kone a vozy, neskôr lode a vlaky. Ich terénne obmedzenia vyriešila cestná nákladná doprava, v ktorej dodnes dominujú kamióny, nákladné vyklápacie a iné mohutné automobily, schopné naraz preniesť obrovské množstvo materiálu. Či už ide o sypký alebo pevný materiál a tovar, spoľahlivá firma bezpečne prenesie váš náklad z jedného miesta na druhé.

Cestná nákladná doprava je najvyužívanejšia

Cestná, obzvlášť kamiónová nákladná doprava ako taká začala stúpať na popularite počas 30. rokov 20. storočia. Ide o obdobie mimoriadnej obľúbenosti automobilov, čo viedlo k zvýšeným požiadavkám na kvalitu ciest a výstavbu diaľnic. Práve tie výrazne urýchlili presun tovaru a vďaka nim je nákladná doprava jeden z najrozšírenejších spôsobov prepravy. Umožňuje rýchly transport mnohých produktov a tovaru na osobnú spotrebu či obchodovanie. Cestná nákladná doprava patrí k najvyužívanejším na Slovensku. Každoročne sa vďaka nej prepravia desiatky miliónov ton nákladu. Najčastejšie sú to prírodné suroviny (štrk, piesok, drevo a pod.), kovové výrobky, potraviny, stroje a zariadenia atď. Aby bola cestná nákladná doprava čo najefektívnejšia, je potrebné, aby spĺňala sedem základných požiadaviek – pohodlnosť, spoľahlivosť, pravidelnosť, rýchlosť, plynulosť, prispôsobivosť a najmä bezpečnosť.

Nákladná doprava a jej výhody

Cestná nákladná doprava ponúka hneď niekoľko výhod, ktoré sa výraznou mierou podpisujú na jej výraznom využívaní. Takáto nákladná doprava ponúka veľkú územnú rozptýlenosť vďaka hustej sieti pozemných komunikácií. Nezanedbateľná je aj úspora času i nákladov pri preprave na kratšie vzdialenosti. Za pozitíva možno považovať aj pomerne veľkú mobilitu a manévrovateľnosť. Cestná nákladná doprava umožňuje rýchlo koncentrovať vozidla na dohodnuté miesto. Cestná nákladná doprava nie je obmedzená miestom vykládky a nákladky, čím sa stáva maximálne flexibilnou. Nesporná je aj vysoká rýchlosť dodania, zaistenie bezpečnosti tovaru, ako aj jeho transport doslova k vašim dverám. Cestná nákladná doprava má schopnosť rýchlo reagovať na zmeny v dopyte. Je teda ľahko prispôsobiteľná novým prepravným požiadavkám. Je potrebné zdôrazniť, že cestná nákladná doprava ako taká je vo veľkej miere závislá od stavu medzinárodných vzťahov medzi jednotlivými štátmi, ale aj od vnútroštátneho obchodu. Výrazne vplýva na import a export danej krajiny.

Hlavnou činnosťou spoločnosti STAMITRANS je nákladná doprava, ktorú zabezpečujeme pomocou nákladných vyklápacích vozidiel aj vozidiel s nadstavbou na prepravu kontajnerov na sypké materiály, ale aj na stavebný odpad. Taktiež ponúkame predaj štrku, piesku a kameniva rôznych frakcií. Dopravu materiálov zabezpečujeme vlastným vozovým parkom.

Cukrová 6 91701 Trnava
tel.: +421917247299

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888