Ako vybrať správny olej

Ako vybrať správny olej

Vybrať olej do auta či iného zariadenia nie je žiadna veda, ak viete ako na to. Koho rady si, teda zoberiete k srdcu pri výbere oleja? Môže poradiť Google, samotný výrobca zariadenia, ale aj špecializovaný predajca či predajňa zameraná na oleje a mazivá. Možnosti je viac než dosť, vždy však majte na pamäti, že nie všetko, čo je najlacnejšie je aj najkvalitnejšie. Ako, teda vybrať správny olej?

Pri výbere oleja si nechajte poradiť

Asi netreba zvlášť vysvetľovať fakt, že bez oleja sa mnoho strojov ani nepohne. Či už sa jedná o automobil, traktor, kamión, vozík v logistickom sklade či rôzne prístroje určené na prácu. Každý výrobca má svoje odporúčania, ktoré presne definujú, aký olej je vhodné použiť do ich zariadenia. Lenže na trhu je také veľké množstvo olejov, že bežný smrteľník sa často v ponuke stráca. Keďže nie je olej ako olej, mali by sme poznať aspoň základnú charakteristiku, a to, do čoho presne ten olej potrebujeme. Pretože, oleje sa delia podľa účelu použitia, môžete mať olej motorový, technologický, transformátový, konzervačný, ložiskový, hydraulický, ale aj prevodový olej a mnohé ďalšie. Každé zariadenie potrebuje špecifický olej, a preto je ideálne si nechať poradiť od skúsených odborníkov z oblasti.

3 dôvody, prečo by ste mali kupovať značkový olej

Všetci to poznáme. Prídeme do obchodu a hľadáme najlacnejšie riešenie. Je úplne jedno či sa to týka výmeny oleja v motorovom vozidle alebo v inom prístroji. Mnoho ľudí si stále myslí, že kúpou lacnej alternatívy ušetrí, opak je však pravdou. Pri veľkých a dôležitých zariadeniach, ako je napríklad spomínané vozidlo netreba šetriť. Odporúčania výrobcov sa nedávajú len tak, pre nič za nič. Značkový olej, a teda taký, ktorý odporúča samotný výrobca má svoje výhody. Je natoľko kvalitný, že vám predlžuje životnosť zariadenia. Okrem toho vydrží dlhšie, ako lacné náhrady a nepoškodí ostatné časti v zariadení. Kvalita niečo stojí a šetriť sa niekedy nevypláca. Samotné technické závady stoja v konečnom dôsledku viac ako značkový olej od špecializovanej predajne či predajcu.

Je pravda, že nie vždy je nutné použiť značkový olej a môžete si vybrať aj lacnejšiu alternatívu. Nikdy to však nerobte na slepo podľa seba. Nechajte si poradiť od skúsených špecialistov z Autex, ktorí presne vedia, aký olej je možné nahradiť lacnejšou alternatívou. Nie vždy je potrebné šetriť, pretože to v konečnom dôsledku spôsobuje viac problémov, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Vsaďte na skúsenosti a odbornosť, a tak ušetríte viac by ste si mohli predstaviť.

/207 03901 Turčianske Teplice
tel.: +421434923061

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888