Ako súvisí 3D geometria s bezpečným riadením vozidla?

Ako súvisí 3D geometria s bezpečným riadením vozidla?

3D geometria sa postará o udržanie bezpečnosti pri riadení vozidla. Bezpečnosť pri vedení vozidiel na vozovkách nezáleží len od dostatočných skúseností vodiča, rozhodujúci je aj správny technický stav vozidla. Kvalitná 3D geometria je nevyhnutná pre každé auto. Postará sa o zlepšenie aerodynamiky vozidla, ktorá má vplyv na jeho stabilitu pri vyšších rýchlostiach a tiež pri zavesení kolies, významnom pre dobrú manipuláciu vozidla.

Prečo je 3D geometria pre automobil nevyhnutná?

Na pravidelnú 3D geometriu a s ňou spojené kontroly by ste mali myslieť každý rok. Pokiaľ si všimnete čo i len menšiu odchýlku od štandardného stavu pri vedení vozidla, oslovte odborníka, ktorý sa postará o kvalitnú 3D geometriu.

Vozidlo je oveľa lepšie manipulovateľné pokiaľ má správne nastavené a zarovnané kolesá. Ak tomu tak nie je, ľahko sa môže stať, že vozidlo vás prestane poslúchať a nebude sa pohybovať smerom akým ho ovládate. Kvalitnou 3D geometriou dosiahnete nie len ľahšiu manipulovateľnosť vozidla, ale aj nižšie opotrebovanie pneumatík, ktoré nebudete musieť meniť tak často. Kľúčová je najmä bezpečnosť, pri nesprávnej 3D geometrii môžete, aj keď nechtiac, ohroziť vás i vaše okolie.

3D geometriu zverte len do rúk spoľahlivých odborníkov, ktorí sa postarajú o jej správne nastavenie. Po jej vykonaní určite spozorujete napríklad lepšiu stabilitu vozidla, alebo schopnosť vozidla udržať sa v smere jazdy bez odklonu do strán. Lepšie ovládateľný bude aj volant, ktorý by sa mal vrátiť do východiskovej polohy v smere jazdy po každom otočení do strán.

Aké zmeny si všimnete po 3D geometrii?

Medzi hlavné zmeny po vykonaní 3D geometrie je efektívnejšie spaľovanie pohonných hmôt, čiže ich znížená spotreba. Výrazne sa zníži počet ročných opráv vozidla, čím vám 3D geometria ušetrí nemalé finančné prostriedky. Odkladať ju na poslednú chvíľu, keď je stav vozidla už alarmujúci, by ste rozhodne nemali. Ak si všimnete, že kolesá vozidla sú z jednej strany výrazne hladké či vyšúchané, ide o nesprávnu 3D geometriu a čím skôr by ste mali kontaktovať spoľahlivý autoservis, ktorý tento problém odstráni. 3D geometria je pre každé vozidlo naozaj kľúčová, pre bezpečné šoférovanie bez pocitu neistoty ju preto nezabudnite nechať pravidelne skontrolovať.

Pneuservis ALPEX, spol. s.r.o. v Šali vám ponúka kvalitné služby spoľahlivého autoservisu na jednom mieste už viac než dvadsať rokov. Starostlivosť o vaše osobné či nákladné vozidlo u nás nekončí odstránením poruchy. Našim klientom poskytujeme odborné poradenstvo týkajúce sa rôznych technických či iných náležitostí z oblasti automobilového priemyslu. V našom autoservise sa postaráme o kvalitnú 3D geometriu, ale aj výmenu čapov riadenia, výmenu oleja a filtrov či výmenu a opravy bŕzd a množstvo iných činností autoservisu(https://pneuservis-alpex.sk/sluzby). Pre viac informácií nás neváhajte kontaktovať.


Kráľovská 5138/1 92701 Šaľa
tel.: +421905604843

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888