Autoklampiar – v čom spočíva jeho práca a kedy ho vyhľadať

Autoklampiar – v čom spočíva jeho práca a kedy ho vyhľadať

Precíznosť, dôslednosť a manuálna zručnosť sú predpoklady, ktoré musí spĺňať každý autoklampiar. Práve on totiž neraz predstavuje pomyselnú bariéru, ktorá stojí medzi vami a zbytočnou kúpou nového auta. Prečo zbytočnou? Autoklampiar zachráni jednotlivé diely, opraví poškodený lak či vymení sklá. To všetko šetrne a efektívne, vďaka čomu bude vaše auto ako nové a vy tak ušetríte obrovskú časť rodinného či firemného rozpočtu.

Autoklampiar a jeho pomoc pri opravách

Vyškolený a skúsený autoklampiar je ceneným členom tímu v akomkoľvek servise. Výmena a oprava plechových dielov či zváranie (plameňom, elektrickým oblúkom) a rezanie kyslíkom pre neho nepredstavujú žiadny problém. Podobne je to aj v prípade autoklampiarskych prác rôzneho druhu. Prvotriedny autoklampiar a jeho tím si poradí aj s opravou ťažkých poškodení vášho vozidla, napríklad po havárií. Vymení poškodené sklá, zoradí medzery dverí a viek a skontroluje ich tesnosť. Má na starosti aj konzervovanie podvozkov a dutín. Jeho hlavnou pracovnou náplňou je teda demontovanie, montovanie, ako aj rovnanie plechových dielov karosérií a skríň. Dobrý autoklampiar zhotoví akékoľvek plechové diely. Prvotriedny autoklampiar je aj vyhľadávaným renovátorom veteránov, keďže sa vyzná v plechoch a šetrných spôsoboch ich ošetrovania. Samozrejmým predpokladom je, že autoklampiar má dobrú znalosť jednotlivých materiálov a špeciálnych prístrojov či prípravkov, vie obsluhovať dané zariadenia a používať overené technické postupy. K aktuálne napopulárnejším patrí tzv. PDR metóda, ktorá k nám prišla z Ameriky.

Autoklampiar a PDR metóda

Autoklampiar je vyhľadávaný najmä po kolíziách na cestných komunikáciách, výčinoch počasia (krúpy, spadnutý strom a i.) a vandalizme. Ide o nepríjemné situácie, ktoré sa na vašom aute nepekne podpíšu. Zväčša si to najviac odnesú plechy. Práve vtedy nastupuje autoklampiar, aby predviedol svoje umenie. Častokrát zvykne aplikovať už spomínanú PDR metódu (https://www.pdrbb.sk/#pdr) – ide o ekologickú a ekonomicky výhodnú technológiu. Autoklampiar, ale aj jeho klienti ju obľubujú z troch dôvodov. Aplikuje sa pomerne rýchlo, umožňuje opravu bez zbytočného gitovania a lakovania, a v neposlednom rade uchová pôvodnú farbu vášho auta, čím zachová jeho hodnotu. PDR metóda predpokladá detailnú prácu a cit v rukách. Autoklampiar totiž postupne a s veľkou precíznosťou vytláča preliačiny do pôvodného stavu, a to s použitím špeciálneho náradia a prípravkov.

Komplexnú starostlivosť o váš automobil zverte do rúk skúseným autoklampiarom a špecialistom zo servisu Car Spot, s. r. o. (PDR centrum) so sídlom v Banskej Bystrici. Garantujeme profesionálnu prácu, individuálny prístup a vyškolený personál, ktorý sa dokonale postará o vaše vozidlo.

Kremnička 3 97405 Banská Bystrica
tel.: +421911272886

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888