Ako na správnu starostlivosť o jazierka v chladných obdobiach

Ako na správnu starostlivosť o jazierka v chladných obdobiach

Jazierka bývajú zväčša dominantou každej záhrady. Aby však jazierka stále vzbudzovali obdiv, nezapáchali a rastliny v nich a pri nich prosperovali, správna starostlivosť o jazierka je záležitosť, ktorú by ste rozhodne nemali podceniť. Okrem rastlín je v zime potrebné postarať sa o rybičky i príslušenstvo. Zistite, ako sa správne postarať o jazierka najmä v jesenných a zimných mesiacoch.

Jazierka v zime - kŕmenie rybičiek

Ak súčasťou vášho jazierka sú aj rybičky, je potrebné ich správne zazimovanie. Pokiaľ je voda v jazierku nižšia ako 10 stupňov Celzia, kŕmiť rybičky v jazierku sa neodporúča. Toto obdobia zväčša trvá od októbra do apríla. Pokiaľ ste rybičky v jazierku kŕmili počas letných mesiacov dostatočne, nemali by nastať žiadne problémy. Naopak, príliš veľké množstvo nespotrebovanej potravy môže rybičkám v jazierku ublížiť.

Ako zabezpečiť optimálne podmienky pre rastliny jazierka

Krásu každého jazierka dotvárajú najmä rastliny. Aby vám spoľahlivo prežili obdobie zimy či jesene, je potrebné sa o ne náležite postarať. Lekná či iné močiarne rastliny vyžadujú zimovanie v tej hĺbke vody, ktorá nezamŕza. Rastliny v jazierkach treba po vegetačnom období zbaviť väčšiny listov. Pre správne prosperovanie rastlín i celého jazierka je nutné zabezpečiť kvalitnú filtráciu vody. Filtrácia a filtračný systém reguluje tvorbu bahna, ktoré nepomáha rastlinám v jazierkach v lete a tobôž nie v zime. V zime uvoľňuje bahno do jazierka škodlivé plyny, ktoré pod ľadom kumulujú a sú smrteľné pre všetky živočíchy v jazierku. Na odstránenie prebytočného bahna môžete využiť špeciálny jazierkový vysávač.

Správna filtrácia a UV jazierka

Keď teplota jazierka klesne v chladnejších mesiac pod 5 stupňov, je vhodné filter odstaviť, vypustiť a riadne vyčistiť. Taktiež UV lampu je vhodné demontovať zo systému a opätovne spustiť na jar. Aby jazierko dobre zvládlo zimu, je potrebné sa postarať aj o čerpadlo, ktoré je vhodné vypustiť, vysušiť a až do jari uskladniť, ideálne v suchom prostredí. Nepodceňujte správnu starostlivosť o príslušenstvo jazierka. Vďaka tomu si totiž môžete ušetriť nemalé finančné prostriedky, energiu i čas.

Spoločnosť SEDUM so sídlom v Dunajskej Strede pre vás vytvorí záhradu vašich snov. Zrealizujeme všetko pre váš exteriér, aby ste sa v ňom cítili pohodlne a príjemne za každých okolností. Zabezpečujeme realizáciu záhrady, závlahy, jazierka, pergoly či zámkovú dlažbu. Ak hľadáte odborníkov, ktorí pre vás spoľahlivo vytvoria oázu pokoja vo vašej záhrade za výborné ceny. Neváhajte a kontaktujte nás.

Ulica Imre Madácha 2028 /2 92901 Dunajská Streda
tel.: +421918089289

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888