Ako si vybrať vysokozdvižné vozíky pre vašu firmu či podnikanie?

Ako si vybrať vysokozdvižné vozíky pre vašu firmu či podnikanie?

Ak hľadáte vysokozdvižné vozíky pre vašu firmu, podnikanie či individuálne použite, najlepším riešením je obrátiť sa na odborníkov. Dnes je na trhu viacero druhov vysokozdvižných vozíkov. Pri výbere treba zohľadniť niekoľko parametrov, ako aj spôsob a účel ich budúceho používania. Je rozdiel či hľadáte vysokozdvižný vozík napríklad na prácu v malej firme alebo vo veľkosklade.

Na čo sa využívajú vysokozdvižné vozíky?

Na trhu manipulačnej techniky a vysokozdvižných vozíkov môžeme nájsť hneď niekoľko druhov. Je dôležité poznať ich výhody, pretože každý ponúka iné benefity a hodí sa na inú prácu. Dôležité je zohľadniť parametre, ako napríklad maximálna nosnosť vozíka, spôsob ovládania a manipulácie, druh a typ pohonu, trieda a druh manipulovaného materiálu . Aby ste si vybrali správny vysokozdvižný vozík pre vaše potreby, je lepšie poradiť sa s odborníkom či špecializovaným predajcom manipulačnej techniky

Vysokozdvižné vozíky sa vyberajú s ohľadom najmä na druh budúcej manipulácie, priestorové využitie, typ manipulovaného bremena, ale aj stav plôch, po ktorých sa bude vysokozdvižný vozík pohybovať. Takzvané čelné elektronické vozíky nachádzajú svoje využitie najmä vo vnútorných priestoroch, ako napríklad skladoch či skladových halách, kde prevážajú materiál či objekty na väčšie vzdialenosti. Vysokozdvižné vozíky so spaľovacím motorom sa používajú najmä vo vonkajších priestoroch, čiže exteriéroch. Vysokozdvižné vozíky, ktoré sú ručne vedené sa najčastejšie používajú na prácu s paletami, ich zakladanie do regálov alebo stohovanie na seba.

Čo zohľadniť pri výbere pohonu vysokozdvižného vozíku

Veľmi dôležité je aj zohľadnenie pohonu a prispôsobenie výberu aj tomuto parametru. Asi najpoužívanejším u vysokozdvižných vozíkov, ktoré sú využívané v exteriéroch je dieselový spaľovací motor. Najmä pri práci v interiéroch sa čoraz častejšie objavuje moderné prevedenie vozíkov s elektrickým motorom, ktorý je výkonný a zároveň šetrí životné prostredie, tiež je vyhľadávaný vďaka svojmu tichému chodu oproti iným motorom. Populárnym je aj prevádzkovanie plynových vysokozdvižných vozíkov, ktoré sú obzvlášť šetrné k životnému prostrediu. Avšak pre ich efektívne využívanie je potrebné zriadiť takzvané plynové hospodárstvo či špeciálne upravenú čerpaciu stanicu.

Spoločnosť Linde Material Handling Slovenská republika s.r.o. patrí medzi popredných dodávateľov manipulačnej techniky a na slovenskom trhu je značka vozíkov Linde symbolom kvality, spoľahlivosti a moderného dizajnu. Spomenuté parametre sú výsledkom tímovej práce odborníkov vo výrobných závodoch ale i zhodnotením investícií, ktoré každoročne smerujú do oblasti výskumu a vývoja najmodernejších technológii. Vyberte si z našej širokej ponuky a dajte nám možnosť presvedčiť vás o našej kvalite! Radi vám poradíme.

Nozdrkovce 1798 91101 Trenčín
tel.: +421327460914

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888