Betónovanie v zime je zlá voľba alebo mýtus?

Betónovanie v zime je zlá voľba alebo mýtus?

Bežné betónovanie je prirodzená súčasť stavebníctva. Takmer sa využíva na každej jednej stavbe. Rozsah využitia betónu je široký, dokonca neobmedzený. Betónovanie poskytuje vhodný základ pre náročné aj menej náročné stavby. Vyberte si pre svoj základ stavby betónovanie. Takéto betónovanie má niekoľko skvelých výhod, ktoré ovplyvňujú rôzne výkyvy počasia. Dočítajte sa o cenných radách a tipoch, či je možné betónovať aj v nepriaznivých podmienkach.

Z čoho sa skladá betónovanie?

Pri betónovaní sa samozrejme používa betón zložený z vody, cementu, z kameniva a z rôznych prímesí. Keď sa plánuje betónovanie je potrebné nechať priestor na schnutie betónu. Preto je dôležité si betónovanie nastaviť tak, aby ste mali dostatok času. Teplo betónovanie a samotnú hydratáciu urýchľuje a zima naopak zasa spomaľuje. Pri schnutí betónu sa uvoľňuje hydratačné teplo. Pokiaľ je povrch betónu ochladzovaný práve zimným vzduchom, môže sa vám pri betónovaní stať, že nastanú trhliny. Avšak pokiaľ viete ako na kvalitné betónovanie, nemusíte sa ničoho obávať. Prinášame vám niekoľko odporúčaní pre kvalitné betónovanie aj v zime.

Tipy a cenné rady ohľadne betónovania

Keďže betónovanie so sebou prináša viacero rizík je absolútne vhodné ho v zime odložiť. Pokiaľ ale nemáte na výber, betónovanie sa dá aj v zime perfektne zvládnuť. Je potrebné, aby ste si zadovážili rad špeciálnych zmesí a prímesí. Takisto nepodceňujte prípravu betónovania. Musíte sa uistiť či základová plocha je pripravená na použitie a nie je zamrznutá alebo len primrznutá. Pochopiteľne potrebujete odstrániť všetok sneh a ľad. Dbajte na to, aby ste to nerobili pomocou vody. Je vhodné roztápať sneh a ľad len pomocou tepla. To je to najlepšie, čo môžete pred začiatkom betónovania v zime urobiť. Až po týchto základných prípravách môžete zohriaty betón vložiť do debnenia. Pri betónovaní nesmie teplota betónu klesnúť pod presných 5 stupňov.

Betónovanie sa neustále inovuje a napreduje

Rozvoj stavebníctva a taktiež rozvoj samotného betónovania v dnešnej dobe už napreduje. Betónovanie v zime sa neodporúča, ale nie je to absolútne nemožné. Stačí vám na to pár skvelých odborných profesionálov a vhodné produkty či stroje. Vďaka inovatívnym technológiám sa betónovanie dá zvládnuť už dnes naozaj v každom ročnom období. Nedajte sa odradiť mýtmi, ktoré sa ľahko dajú vyvrátiť. Betónovať v zime a v chlade sa vyplatí, pokiaľ viete ako na to. Vsaďte na betónovanie pri každej stavbe. Je to najrozšírenejší a najvýhodnejší stavebný materiál, ktorý vám zaručí dlhodobú životnosť a perfektnú kvalitu.

Lion Group SK s. r. o. je firma, ktorá vám poskytuje rýchlosť, kvalitu a dlhoročné skúsenosti. Venujeme sa betónovaniu, asfaltovaniu, odvozu odpadu, likvidácií odpadu a aj zemným prácam. Samozrejmosťou je hlavne náš profesionálny a osobný prístup ku každému zákazníkovi. Vypracujeme vám cenovú ponuku a dokončíme vašu zásielku tak, ako si ju predstavujete. Náš tím odvádza iba kvalitnú prácu, ktorá je pod dohľadom zodpovedného prístupu.



Hlavná 43 92582 Tešedíkovo
tel.: +421918191815

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888