Prečo je Gymnázium Milana Rúfusa dobrým miestom na štúdium

Prečo je Gymnázium Milana Rúfusa dobrým miestom na štúdium

p>Gymnázium Milana Rúfusa v Žiari nad Hronom si už viac ako šesť desaťročí udržiava status renomovanej inštitúcie. Zabezpečuje všeobecné vzdelávanie a pomáha študentom pri zodpovedaní otázky o budúcom povolaní a profesijnom zameraní. Gymnázium Milana Rúfusa zároveň rozvíja ich potenciál účasťou na rôznych súťažiach a projektoch. Prechod zo základnej školy na gymnaziálnu úroveň uľahčuje kvalifikovaný výchovný poradca aj špeciálny pedagóg.

Kde nájsť kvalitné stredoškolské štúdium?

Táto otázka trápi nielen budúcich stredoškolákov, ale aj ich rodičov. Odpoveď je jednoduchá. Slovenské gymnázia predstavujú inštitúcie s dlhoročnou tradíciou, ktoré vďaka bohatej ponuke študijných predmetov v dostatočnej miere aplikujú všeobecné i odborné vedomosti. Gymnázium Milana Rúfusa je obľúbenou voľbou na zabezpečenie plnohodnotného vzdelávania v Banskobystrickom kraji. Zároveň posilňuje profesijnú orientáciu a zázemie svojich študentov.

Gymnázium Milana Rúfusa pomáha s budúcnosťou

Keďže Gymnázium Milana Rúfusa poskytuje – tak ako iné gymnázia – všeobecné vzdelanie, je ideálnym typom školy pre žiakov, ktorí ešte nemajú presnú predstavu o svojom budúcom povolaní. Počas štyroch rokov tak získajú potrebný čas na rozvoj vlastných schopností, jazykových a IT zručností i sebareflexie. Rozmanitá ponuka súťaží, projektov a školských aktivít taktiež prispieva k dotváraniu budúceho profesijného zamerania študentov. Keďže Gymnázium Milana Rúfusa ich zároveň efektívne pripraví na vysokú školu či univerzitu, tak je ideálnou voľbou pre stredoškolské štúdium.

Ako nastúpiť na gymnaziálnu cestu?

Prvým krokom je podanie prihlášky, druhým krokom je prijímacie konanie na štvorročné štúdium. Keďže prechod zo základnej školy na gymnázium môže niektorým študentom spôsobovať problémy s adaptáciou, vlastnou osobnosťou či učením sa, tak je vhodné, ak daná školská inštitúcia disponuje odborníkmi, konkrétne výchovným poradcom alebo špeciálnym pedagógom tak, ako Gymnázium Milana Rúfusa. Títo odborníci uľahčia študentom prekonať a vyrovnať sa s dôležitými životnými zmenami.

Kvalitný pedagogický zbor, precízny výchovno-vzdelávací proces a odborná príprava žiakov pre vysokoškolské štúdium sú trojicou pilierov, na ktorých buduje svoju už viac ako 60-ročnú povesť Gymnázium Milana Rúfusa v Žiari nad Hronom. Pre viac informácií navštívte webovú stránku.

J. Kollára 364 /2 96501 Žiar nad Hronom
tel.: +421456725630

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888