Využite colné služby od profesionálov

Využite colné služby od profesionálov

Nechajte colné služby na odborníkov. Niežeby ste to nezvládli, ale v množstve zákonov, nariadení a vyhlášok sa lepšie zorientujú ľudia, ktorí v tomto odvetví majú dostatočné skúsenosti. Zastupovanie na colnom konaní v prípade importu a exportu tovarov z a do tretích krajín je pre veľké firmy úplná samozrejmosť, ktorú však môžu využiť aj menšie firmy, prípadne úplní nováčikovia.

Komu sa oplatí využívať colné služby?

Dovoz a vývoz tovaru do a z tretích krajín má svoje presné pravidlá, ktoré sú pri cezhraničnom prechode prísne kontrolované. Skôr, ako sa rozhodnete čokoľvek dovážať a vyvážať je potrebné si na finančnej správe naštudovať množstvo zákonov, vyhlášok a opatrení. Pokiaľ však na to nemáte chuť ani čas, najlepším spôsobom bude využiť colné služby od profesionálov, ktorí sa vo vodách colných pravidiel a zákonov pohybujú denno-denne. Komu sa, teda oplatí využiť tieto služby? Nemusíte byť veľká firma, aby ste mohli takéto služby využiť. Tento druh služby môže využiť ktokoľvek, kto zabezpečuje dovoz a vývoz tovaru do a z tretích krajín. Všetky tieto papierovačky od vystavovania a podávania hlásení cez Intrastat, ako aj zastupovanie v colnom konaní kľudne prenechajte tým, ktorí vedia, ako to v týchto vodách chodí.

Aké máte možnosti pri colnom konaní?

Nie každý tovar sa však musí precliť. Existujú výnimky, ktoré sa určujú podľa hodnoty zásielky. Napríklad pri zásielke do 22 eur je táto zásielka bez colného konania. Pri zásielkach do 150 eur sa už colnému konaniu vyhnúť nedá, keďže preclená musí byť každá jedna zásielka. V tomto prípade je, ale výhoda v tom, že sa platí iba DPH. Pri colnom konaní existuje niekoľko možností. Môžete využiť zastupovanie v colnom konaní priamo alebo na základe mandátnej zmluvy či zastupovanie formou splnomocnenia. Mali by ste mať nachystaný výpis z obchodného registra ako aj zmluvu o colnom skladovaní. Pri zastupovaní v colnom konaní máte istotu, že všetka zodpovednosť ohľadom záruky na colný dlh a iné platby je na pleciach vami zastupovanej osoby. Do colného konania sa zo začiatku určite nepúšťajú na vlastnú päsť.

Pri zastupovaní na colnom konaní je vhodné využiť služby tých, ktorí sú v tejto oblasti skúsení odborníci. V konečnom dôsledku vám to ušetrí čas aj peniaze. Tak, ako to robia aj v spoločnosti Maderex, ktorá ponúka svojim zákazníkom komplexné colno-deklaračné, štatistické a zasielateľské služby. Zbaviť sa tak bremena papierovačiek pri importe a exporte nebolo nikdy jednoduchšie.

Záhorácka 15 /A 90101 Malacky
tel.: +421911624774

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888