Čo je to deratizácia, dezinfekcia a dezinsekcia?

Čo je to deratizácia, dezinfekcia a dezinsekcia?

S pojmami deratizácia, dezinfekcia a dezinsekcia ste sa už určite stretli, avšak nie každý hneď presne vie čo, ktorý pojem znamená a o akú službu či činnosť ide. Deratizácia, dezinfekcia a dezinsekcia sú príbuzné činnosti, ktoré sa starajú o likvidáciu či hubenie nežiadaných škodcov, vírusov, hmyzu či zabraňujú šíreniu baktérií a iných mikróbov a patogénov v priestore. Deratizácia, dezinfekcia a dezinsekcia sú nevyhnutné pre dobrú hygienu.

Čo je to deratizácia?

Deratizácia sa používa na účinné eliminovanie rôznych druhov hlodavcov ako sú potkany, hraboše či myši. Tieto druhy hlodavcov sa najčastejšie vyskytujú v blízkosti ľudských domov a obydlí, hlavným rizikom je, že môžu byť prenášačmi viacerých nebezpečných ochorení. Tito hlodavce tiež dokážu spôsobiť závažnú hospodársku škodu, ako i nemalé škody na majetku. Deratizáciou sa zbavíte hlodavcov chemickým alebo mechanickým spôsobom, buď umiestnením chemických nástrah alebo odchytových klietok a pascí. Deratizáciu je možné vykonať v rôznych priestorov, ako sú napríklad rodinné domy a byty, chaty, chalupy, rekreačné zariadenia, priemyselné a poľnohospodárske objekty, zdravotnícke a stravovacie zariadenia či administratívne budovy a mnohé iné. Pokiaľ vás trápi problém premnožených hlodavcov vo vašom dome či inom objekte, čím skôr kontaktujte profesionálneho deratizéra.

Čo je to dezinsekcia a dezinfekcia?

Dezinsekcia zabezpečí rýchly, jednoduchý a bezpečný spôsob likvidácie lezúceho či lietajúceho hmyzu najrôznejších druhov. Pokiaľ vás trápi zvýšený výskyt otravného hmyzu, napríklad mravcov, ploštíc, bĺch, múch či komárov a mnohých iných vo vašom dome alebo inom priestore, okamžite by ste mali nechať previesť odbornú dezinsekciu. Pri výskyte týchto druhov hmyzu vám hrozí poškodenie majetku i možné prenosy nebezpečných chorôb či výskyt tohto hmyzu v jedle a nápojoch vo vašom obydlí.

Dezinfekcia vás zas účinne zbaví plesní, vírusov a iných nežiadúcich mikroorganizmov. Polymérová dezinfekcia je tiež vhodným opatrením proti šíreniu vírusov počas pandémie v súvislosti s COVID-19. Dezinfekcia je veľmi dôležitá, nakoľko množiace sa škodlivé patogény môžu človeku spôsobiť dlhodobé zdravotné problémy. Dezinfekcia je teda jedným zo zásadných spôsob, ako udržiavať priestory hygienické či už v domácnosti alebo v komunálnych objektoch, po havárií kanalizačnej siete, v prípade úmrtia či pri zvýšenom výskyte holubov.

S dezinfekciou, dezinsekciou či deratizáciou sa obráťte na skúsených profesionálov, ktorí sa postarajú o ich bezchybné a bezpečné prevedenia.

Peter Glemba vám ponúka komplexné služby spojené so zabezpečením profesionálnej deratizácie, dezinsekcie a dezinfekcie. Vďaka niekoľkoročným skúsenostiam garantuje odborné a spoľahlivé odvedenie prác s viditeľným efektom, a tiež účinne eliminovanie hmyzu, hlodavcov, plesní a iných mikróbov. Neváhajte ma kontaktovať.

Vladimíra Clementisa 6508/9 91701 Trnava
tel.: +421907779628

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888