Kedy vyhľadať firmu zabezpečujúce búranie a demolácie objektov?

Kedy vyhľadať firmu zabezpečujúce búranie a demolácie objektov?

Búranie a demolácie objektov sú vyhľadávané napríklad po zdedení či pri vlastníctve objektu, ktorý potrebujete odstrániť, aby ste uvoľnili miesto novej stavbe. Často krát výdavky na rekonštrukciu či sanáciu starej stavby výrazne prevyšujú náklady potrebné na výstavbu novej. Pôvodnú stavbu sa vtedy oplatí postúpiť na búranie či demoláciu. Ešte pred začatím však musíte zvládnuť zložitú administratívu a zabezpečiť firmu, ktorá búracie práce vykoná.

Búranie a demolácie objektov sa nezaobídu bez zvládnutia náročnej administratívy

Obchádzať paragrafy či zákon sa naozaj neoplatí. Ak je jediným riešením odstránenia starého objektu jeho zbúranie, aj ak ho spolu s pozemkom vlastníte, s búraním nemôžete začať bez povolenia stavebného úradu. Potrebujete získať takzvané povolenie na odstránenie stavby. To sa vydáva na základe žiadosti predloženej vlastníkom stavby. Či ste vlastníkom vy, zistíte z výpisu listu vlastníctva v katastri nehnuteľností, v ktorom sa zároveň dozviete či stavba nie je zaťažená plombou alebo vecným bremenom

V žiadosti o odstránenie stavby sa uvádzajú základné údaje ako druh, miesto, označenie či účel stavby, ako aj dôvod odstránenia stavby a predpokladané začatie a ukončenie búracích prác. Zdôrazniť musíte informáciu, či stavbu budete odstraňovať svojpomocne alebo prostredníctvom firmy, ktorá búracie práce zabezpečuje. Dôležité sú informácie o odstránení odpadu, ktorý pri odstraňovaní vznikne a nakoľko budú potrebné opatrenie pre zabezpečenie susediacich objektov. V prípade kultúrnych pamiatok a stavieb v pamiatkových zónach, bude potrebné získať náležité stanovisko krajského pamiatkového úradu.

Bezpečnosť pri búracích prácach je dôležitá

Ešte pred začatím búracích prác sa musíte uistiť, že ste splnili všetky náležité opatrenia a nebude narušená bezpečnosť vás ani okolia. Musíte skontrolovať odpojenie objektu od elektriny, plynu, vody a jeho nenaruší života v okolí. Potrebný je písomný súhlas a vyjadrenie zainteresovaných orgánov a všetkých dotknutých strán búracími prácami. Ak tieto práce prebiehajú v radovej zástavbe, nevyhnutný je statický posudok, ktorý preukáže mechanickú odolnosť a stabilitu všetkých nosných konštrukcií susediacich stavieb. K zaručenie bezpečnosti pri búracích prácach prispieva aj kvalita použitých strojov a odborná manipulácia s nimi, ktorú zabezpečia skúsení profesionáli.

Spoločnosť Regenstav s.r.o. sa postará o bezproblémový priebeh búracích a demolačných prác. Dlhoročné skúsenosti a kvalitne odvedená práca nám dovoľujú poskytovať služby na najvyššej úrovni v oblasti zemných, výkopových, búracích či iných obslužných prácach. Naše služby poskytujeme v okrese Galanta a jej širokom okolí.

Mierová 1039 92532 Veľká Mača
tel.: +421915411545

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888