Revízie okien ako prevencia ochrany majetku a financií

Revízie okien ako prevencia ochrany majetku a financií

Profesionálne prevedené revízie okien dokážu predísť predčasnému poškodeniu kovania či tesnenia okien, ale aj riziku úniku tepla z miestnosti a z toho vyplývajúcich zvýšených nákladov na kúrenie. Revízie okien ukážu aktuálny stav vašich okien a vy zároveň získate odborné rady, týkajúce sa ich vhodnej údržby a starostlivosti. Zároveň budete poučení o tom, aby ste boli schopní rozpoznať možné riziká a včas preventívne zasiahnuť.

Revízie okien predĺžia ich živostnosť

Revízie okien predstavujú kontrolu stavu okien skúseným odborníkom, aby ste sa mohli uistiť, príp. prispieť k ich dokonalej funkčnosti. Ak sú revízie okien vykonávané pravidelne raz do roka, tak vám plastové okná môžu – pri dodržaní dobrej a kvalitnej starostlivosti – poslúžiť aj niekoľko desaťročí, čím preukážu vašu efektívnu a dobrú investíciu. Nehovoriac o ich jednoduchej údržbe či dobrých izolačných vlastnostiach. Revízie okien sa odporúčajú realizovať vo viacerých prípadoch. Ak vám okná dostatočne netesnia, máte zvýšené náklady na kúrenie z dôvodu úniku tepla, fúka vietor cez okná, zle sa zatvárajú či otvárajú alebo sa rosia počas zimy, rozhodne vyhľadajte firmu zameranú na revízie okien. V opačnom prípade čakajte zvýšený účet za teplo či dokonca plesne. Niekedy revízie okien ukážu také obrovské nedostatky, že pomôže už len kompletná výmena okien. A dôvodom je ľahostajnosť ich majiteľov. Aj preto sú revízie okien odporúčané odborníkmi.

Kontrola funkčnosti, stavu a kvality

Kvalitné a odborne prevedené revízie okien by mali zahŕňať niekoľko činností, medzi ktoré patrí najmä kontrola úniku tepla, funkčnosti a stavu tesnenia a kovania, ako aj nastavenia dosadenia a centrovania okenných krídel, meranie emisnej vrstvy termoizolačných skiel a kvality vzduchu v priestore. Revízie okien slúžia aj ku kontrole bezpečnosti a stavu pántov. Uvedomte si, že prevencia môže odhaliť chybu, ktorá vám neskôr môže spôsobiť väčšie škody na majetku, a tým aj väčší zásah do rodinného či firemného rozpočtu. Revízie okien nie sú časovo náročné a ich výhodou je zistenie prípadných chýb. Pracovník vykonávajúci revízie okien je kompetentný navrhnúť najlepšie riešenie a vyčísliť predpokladané náklady na odstránenie problémov, ktoré revízie okien preukázali. Obrovskou výhodou je, že revízie okien sú v ponuke viacerých spoločností bezplatné.

Spoločnosť Drutexplast SK, s. r. o. ponúka profesionálne služby v poradenstve, dodávke a montáži plastových okien a žalúzii, a to v rámci celého Slovenska. V prípade záujmu nás môžete kontaktovať telefonicky či e-mailom.

33 05976 Mlynčeky
tel.: +421902106910

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888