Ak realizácia stavby na kľúč, tak s dobrou firmou

Ak realizácia stavby na kľúč, tak s dobrou firmou

Stavby na kľúč sú aktuálnym stavebným hitom. Bodaj by nie, veď stavby na kľúč sú dokončené niekoľkokrát rýchlejšie v porovnaní s klasickou svojpomocnou výstavbou. A čo je najlepšie, môžete sa do nich nasťahovať takmer okamžite. Ak teda uvažujete nad rodinným domom, stavby na kľúč sú ideálnym riešením. Ako si ale vybrať firmu, ktorá vám pomôže k vysnívanej domácnosti?

Výber

Realizácia stavby na kľúč je dôležitým rozhodnutím. Lenže, firiem ako maku a vy si neviete vybrať? Najprv sa rozhodnite, akú stavbu chcete a aké sú vaše finančné možnosti. Vylúčte stavebné firmy, ktoré sa nezameriavajú na stavby na kľúč, ako aj firmy, ktorých ponuka presahuje váš peňažný strop. Tie, ktoré prešli pomyselným sitom, si poriadne preklepnite. Pozorne si prečítajte ich webovú stránku a ponúkané služby. Veľmi nápomocnou môžu byť aj referencie, a to nielen na vlastnom firemnom webe, ale aj online recenzie na rôznych fórach. Rozhodne si prezrite galériu zobrazujúcu realizované stavby na kľúč. V konečnom dôsledku vás galéria môže utvrdiť vo finálnom výbere firmy, keďže zobrazuje reálne uskutočnené projekty. Taktiež môže slúžiť aj ako zdroj inšpirácií.

Stavby na kľúč žiadajú detaily

Firmy, ktoré sa dostali do užšieho výberu vašej stavby na kľúč, kontaktujte a ak je to možné, osobne ich navštívte. Pýtajte sa na všetko, čo vás v oblasti stavby na kľúč zaujíma. Čím viac detailov, tým lepšie. Zistite si, s akými partnermi daná firma spolupracuje, či je držiteľom rôznych certifikátov a pod. Odporúčame si vopred pripraviť otázky, aby ste na nič nezabudli. Aj podľa reakcií a odpovedí sa dá zistiť, či pred vami sedia ozajstní odborníci na stavby na kľúč. Vyhýbavé a nejednoznačné odpovede sú signálom, aby ste sa pekne poďakovali a radšej si dohodli konzultáciu s ďalšou firmou. Po takejto „tour“ si do finálneho výberu zvoľte zopár spoločnosti, ktoré oslovíte s cenovou ponukou. Cena stavby na kľúč však nemá byť rozhodujúcim faktorom. Nízka cena zvyčajne znamená, že firma musí niekde ušetriť. Najčastejšie na materiáli či pracovnej sile. A to rozhodne nechcite. Inak sa z vašej stavby na kľúč nemusíte tešiť dlho a prídu prvé problémy a reklamácie. Nezabúdajte, že v súčasnosti je po firmách zameraných na stavby na kľúč veľký dopyt, a preto odporúčame včas začať vybavovať aj potrebné náležitosti ako výber projektu, povolenie, úver a pod. Firma predsa nemôže začať s prácou bez stavebného povolenia, aj keď ju máte zazmluvnenú.

Spoločnosť Kóňastav, s. r. o. zabezpečuje stavbu rodinných domov i priemyselných budov – od projektovej prípravy po kompletnú realizáciu stavebných prác. Kontaktujte nás pre viac informácií.

Hlavná 35 94107 Veľký Kýr
tel.: +421356593044

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888