Prečo zvoliť práve liate priemyselné podlahy?

Prečo zvoliť práve liate priemyselné podlahy?

Liate priemyselné podlahy sú vďaka svojim vlastnostiam stále populárnejšie. Využitie pre ne nájdete v obchodných, komerčných či skladových priestoroch. Kvalitne zrealizované liate priemyselné podlahy vydržia v rôznych podmienkach celé roky. Okrem toho majú aj mnohé ďalšie výhody a prednosti. O ich výhodách a dôvodoch, prečo sa rozhodnúť práve pre liate priemyselné podlahy si prečítate v nasledujúcom článku.

Liate priemyselné podlahy a ich využitie

Liate priemyselné podlahy sú živicové podlahy, ktoré môžeme rozdeliť do troch základných skupín – polyuretánové, metylmetakrylátové a epoxidové priemyselné podlahy. Už z názvu je jasné, že primárne využitie liatych priemyselných podláh je najmä v priemyselných budovách či skladoch. V súčasnosti sa však využívajú v naozaj širokom spektre priestorov. Kým polyuretánové liate podlahy sa často používajú v rodinných domoch, interiéroch obytných domov či kanceláriách a školách, metylmetakrylátové sa využívajú najmä pri sanácií starých podláh. Naopak epoxidové priemyselné podlahy sú vhodné do novopostavených priestorov a to najmä väčšieho rozsahu.

Výhody liatych priemyselných podláh

Všetky liate priemyselné podlahy majú väčšie či menšie výhody podľa jednotlivých typov. Medzi popredné výhody epoxidových priemyselných podláh patrí vysoká priľnavosť k podkladu a dlhá životnosť. Za menšiu nevýhodu je možné považovať dlhšiu dobu tvrdnutia. Plné zaťaženie epoxidových priemyselných podláh je možné využiť až 7 dní od vyliatia. Poskytujú však výbornú tepelnú izoláciu, vďaka čomu efektívne znižujú tepelné straty. Polyuretánové priemyselné podlahy poskytujú vysokú pružnosť, vďaka čomu pohlcujú „krokový“ hluk. Sú vhodné najmä do priestorov domov, nemocníc či škôl. Vďaka ich pružnosti, ktorá je vyššia ako pri epoxidových priemyselných podlahách, vydržia aj vyššie namáhanie a sú preto najideálnejšie do extrémne zaťažených priestorov. Najväčšou výhodou metylmetakrylátových priemyselných podláh je ich rýchlosť ich použitia po nanesení. Pri nanášaní je možné ďalšiu vrstvu aplikovať už jednu hodinu po predošlej.

Všetky liate priemyselné podlahy sú ľahké na údržbu a dobre znášajú tepelnú rozťažnosť. Sú ideálne do priestorov vyžadujúcich sanáciu a vhodné v podstate do akýchkoľvek vonkajších i vnútorných priestorov. Spoločnosť KAURI, s.r.o. ponúka profesionálnu realizáciu liatych priemyselných podláh na mieru, spolu s odborným zameraním a poradenstvom. V prípade záujmu nás kontaktujte a my pre vás vypracujeme cenovú ponuku na mieru.

J. Fabiniho 23 05201 Spišská Nová Ves
tel.: +421917746454

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888