Sťahovanie do nového nie je žiadna veda, ak viete, ako na to

Sťahovanie do nového nie je žiadna veda, ak viete, ako na to

Sťahovanie patrí k veľkým životným rozhodnutiam a preto je potrebné jeho starostlivé premyslenie a naplánovanie. Nejde totiž iba o naplnenie škatúľ. Sťahovanie zahŕňa aj ich bezpečnú prepravu na miesto určenia. A nakoniec nasleduje vybaľovanie. Ako sa pri ňom nezblázniť? Sťahovanie má jedno pravidlo – postupný systematický plán, ktorý je potrebné dodržiavať už od začiatku.

Pokazené vyhoďte, funkčné darujte

Sťahovanie (https://stahovanie-golem.sk/postup-stahovania) neznamená iba zbalenie vecí a ich presun zo starého do nového bytu. Najprv vybavte náležitosti týkajúce sa novej domácnosti a dajte ju do poriadku. Umyte kuchynskú linku, kúpeľňu atď. a po prisťahovaní môžete rovno vybaľovať a ukladať veci do čistých priestorov. K ďalším pravidlám, ktoré sťahovanie zahŕňa, je pretriedenie zbytočných vecí. Ide najmä o šaty, nepotrebné darčeky či maličkosti, o ktorých ste ani nevedeli, že ich doma máte. Pokazené vyhoďte, funkčné darujte či predajte. Sťahovanie veľkých spotrebičov ako trebárs chladnička sa zvykne považovať za ťažký oriešok. Pritom stačí mrazené jedlo postupne variť, aby ste ho spotrebovali do záverečného odchodu z bytu. Nezabudnite chladničku rozmraziť cca 2 dni predtým, následne ju umyť, vysušiť a zabaliť, aby bola ihneď použiteľná v novej domácnosti. Sťahovanie má ešte jedného pomyselného strašiaka – nábytok. Alebo jeho demontáž a prepravu nechajte na odborníkov (https://stahovanie-golem.sk/doplnkove-sluzby-montaz), alebo menšie veci rozmontujte a čo sa nedá, to starostlivo obaľte fóliou. Zásuvky stačí zalepiť páskou a nebudú sa vysúvať. Tip: úchytky odskrutkujte a priskrutkujte z druhej strany. Tak budete vedieť, ktoré kde patria.

Logické sťahovanie

Sťahovanie je emotívne a ľudia si zvyknú na pamiatku fotiť dvere či výhľad z balkóna. Urobte aj snímku káblov zapojených do televízora či wi-fi routera. Na prvý pohľad zbytočnosť, pri opätovnom zapájaní nenahraditeľná pomôcka. Sťahovanie vyžaduje logické balenie. Ideálne po miestnostiach. Škatule označte, aby ste ich v novom byte mohli ihneď umiestniť do správnej izby. To, čo najviac používate, zbaľte ako posledné. Lieky, kozmetika, hygienické potreby, varná kanvica či káva, jednoducho to, čo budete potrebovať po príchode do novej domácnosti, resp. na ďalší deň, keď sťahovanie začne vybalením prvých škatúľ. Nezabudnite včas na objednanie sťahovacej firmy (https://stahovanie-golem.sk/),čo odporúča snáď každý, kto zažil sťahovanie – pomoc pri znášaní či vynášaní nábytku, bezpečná preprava či dokonca baliace služby (https://stahovanie-golem.sk/sss/baliace-sluzby). V dostatočnom predstihu si dohodnite termín a ďalšie náležitosti, aby sťahovanie prebehlo bez stresu.

GOLEM services (https://stahovanie-golem.sk/o-nas) zabezpečí spoľahlivé a bezpečné sťahovanie (aj do zahraničia). Bližšie informácie nájdete na webe.

Podunajská 10725 /25 82106 Bratislava II
tel.: +421907777721

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888