Chemické postreky proti škodcom ako účinná ochrana záhrady

Chemické postreky proti škodcom ako účinná ochrana záhrady

Nádherná úroda je výsledkom zdravej rastliny. Jej imunitu zvykne narušiť výskyt ničivých živočíchov. Chemické postreky proti škodcom sú účinnou pomocou a nielenže ochránia záhradu, ale zároveň efektívne zvýšia aj obranyschopnosť rastliny. Chemické postreky proti škodcom sú prospešné nielen v prípade úžitkovej (rodiacej) vegetácie, ale aj pri okrasných rastlinách a drevinách.

Chemické postreky proti škodcom ako prevencia

Peknej záhrade nenapomáha len počasie a starostlivosť záhradkára. Ten je často prikrátky na živočíchov, ktorí ničia jeho prácu. Vtedy zvykne nakúpiť chemické postreky proti škodcom, aby zabezpečil ochranu vysadených rastlín a ich imunitu. Je dôležité uvedomiť si, že chemické postreky proti škodcom sú prevenciou a pri dosiahnutí čo najlepšieho účinku je nevyhnutná ich pravidelná aplikácia. Tá závisí od viacerých faktorov ako počasie, ročné obdobie, kombinácia postrekov či štádium života rastliny.

Ako vybrať chemické postreky proti škodcom?

Na začiatku je potrebné zistiť, kto je váš „súper“ – lietajúci či lezúci hmyz, slimák, slizniak atď. Nasleduje obhliadka škôd, teda koľko úrody je zničenej a čo sa ešte dá zachrániť. Až tak utekajte do predajne, ktorá ponúka chemické postreky proti škodcom. Predávajúcemu dajte čo najviac informácií, aby vám poradil vhodné chemické postreky proti škodcom. Dôležitý je výsledok po ich aplikácií. Chemické postreky proti škodcom je možné aj kombinovať a tak dosiahnuť ešte lepšiu ochranu vegetácie, dokonca i pred viacerými škodcami naraz. Opäť sa ale poraďte s predavačom a informujte sa o možnom kombinovaní prípravkov. Pýtajte sa ho aj na ohlasy zákazníkov, ktorí si dané chemické postreky proti škodcom už zakúpili.

Zásady

Chemické postreky proti škodcom si žiadajú prísne dodržiavanie istých zásad. Vždy pozorne čítajte priložený leták alebo návod na použite uvedený na obale. Neprekračujte stanovený limit či množstvo prípravku. Vyššia dávka môže rastline viac uškodiť ako pomôcť. Chemické postreky proti škodcom sa totiž neriadia pravidlom, že čím väčšia dávka, tým silnejší efekt. Dôležité je aj používanie ochranných pomôcok – rukavice, rúško, okuliare, dlhý rukáv a i. Rastlinám síce chemické postreky proti škodcom pomôžu, ale na vašej pokožke môžu v niektorých prípadoch zanechať nepríjemné svrbenie či vyrážky. Takže pozorne čítajte návod na použite a pri aplikácií chráňte svoje zdravie!

Online e-shop zahradkarskyobchod.sk obsahuje komplexnú ponuku produktov pre tých, ktorí chcú urobiť maximum pre svoju záhradku (substráty, náradie, semená, prípravky proti škodcom, hnojivá a i.).

Dolná Seč 108 93531 Dolná Seč
tel.: +421908759079

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888